ISO 9001, ISO 14001, ISO 45001 & ISO/IEC 27001 certified

Educaţia TIC în Moldova

2012-06-20

În scopul consolidării legăturilor dintre industria TIC şi sistemul educaţional din R. Moldova la Chişinău se desfăşoară Atelierul de lucru cu tema „Rolul educaţiei în dezvoltarea sectorului TIC”.

La lucrările acestuia participă reprezentanţi ai instituţiilor de învăţământ, ai ministerelor de profil şi ai celor mai mari companii TIC.

În cadrul discuţiilor vor fi identificate constrângerile şi provocările cu care se confruntă sistemului de pregătire a cadrelor pentru industria TIC şi formulate propuneri de extindere în continuare a cooperării dintre companiile TIC si instituţiile de învăţământ.

Evaluând situaţia curentă din educaţia TIC în Moldova, John Sullivan, director IT al Grupului British Telecom, a menţionat că sistemul educaţional de pregătire a specialiştilor pentru sectorul TIC înregistrează un şir de carenţe. Din cele 33 de universităţi, 16 pregătesc specialişti în domeniul TIC. Laboratoarele sunt învechite, iar metoda de predare necesită modernizare şi o abordare mai inovatoare în conformitate cu Procesul de la Bologna, la care Moldova a aderat în 2005.

Expertul susţine ca pentru a schimba lucrurile sunt necesare eforturile comune ale Guvernului, liderilor din industria TIC şi administraţia instituţiilor de învăţământ.

Propunerile făcute în cadrul atelierului de lucru vor fi sistematizate şi incluse într-un document final de recomandări pentru fortificarea colaborării dintre companiile TIC şi instituţiile de învăţământ.

Atelierul „Rolul educaţiei în dezvoltarea sectorului TIC” este organizat de Asociaţia Naţională a Companiilor din domeniul TIC din Moldova cu susţinerea USAID şi CEED 2.

Sursa: www.mtic.gov.md

Categoria: Noutăţi TIC în Republica Moldova Cuvinte-cheie: invatamant, CEED II, ATIC, atelier de lucru, TIC, USAID
Ultima actualizare:  21-06-2012 11:21:40
Sursa:  


Academia de Ştiinţe a Moldovei

Biblioteca Municipala B.P. Hasdeu

Asociaţia Bibliotecarilor din Republica Moldova

Biblioteca Nationala a Republicii Moldova