ISO 9001, ISO 14001, ISO 45001 & ISO/IEC 27001 certified

Costul plăcilor de înmatriculare poate fi calculat din timp

2012-06-21

Specialiştii de la ÎS „CRIS „Registru” a Ministerului Tehnologiei Informaţiei şi Comunicaţiilor au elaborat un calculator cu ajutorul căruia putem afla costul plăcilor de înmatriculare.

Calculatorul este plasat pe site-ul întreprinderii (http://www.registru.md/calc/) şi are o grilă a costurilor. Astfel, cetăţenii pot calcula din timp preţul plăcilor de înmatriculare solicitate.

Pentru aceasta trebuie selectat tipul mijlocului de transport (automobil, remorcă, motocicletă), localitatea (oraşul, raionul), unde va fi efectuată înregistrarea mijlocului de transport, iar în compartimentul „numărul de înmatriculare" de indicat combinaţia dorită a literelor şi cifrelor numărului. După introducerea acestor date va apărea preţul numărului de înmatriculare.

Serviciul propus nu garantează atribuirea numărului solicitat şi nu prevede rezervarea acestuia. Pentru selectarea şi comandarea numărului dorit puteţi să vă adresaţi la cea mai apropiată subdiviziune a Direcţiei de Înregistrare a Transportului şi Calificare a Conducătorilor Auto a ÎS „CRIS „Registru”.

Pentru numere solicitate la comandă preţul variază de la 1050 la 3900 de lei. Costurile pentru confecţionarea noilor plăci cu numere de înmatriculare eliberate în mod ordinar constituie : pentru automobil - 390 de lei; pentru remorci - 230 de lei şi pentru motocicletă - 190 de lei.

Regulamentul privind utilizarea noilor plăci de înmatriculare a intrat în vigoare la 1 noiembrie 2011.

Sursa: www.mtic.gov.md

Categoria: Noutăţi TIC în Republica Moldova Cuvinte-cheie: I.S. CRIS REGISTRU, MTIC, placa de inmatriculare, servicii electronice, servicii publice
Ultima actualizare:  21-06-2012 11:30:37
Sursa:  


Academia de Ştiinţe a Moldovei

Biblioteca Municipala B.P. Hasdeu

Asociaţia Bibliotecarilor din Republica Moldova

Biblioteca Nationala a Republicii Moldova