ISO 9001, ISO 14001, ISO 45001 & ISO/IEC 27001 certified

Prim-ministrul Vlad FILAT a avut ieri două întrevederi cu operatorii de telefonie mobilă din Republica Moldova

2012-06-22

Astfel, Premierul s-a întîlnit cu Benoit SHEEN, Presedintele Grupului Orange pentru Europa şi Ludmila CLIMOC, Director General Orange Moldova, precum şi cu Halim ATES, Presedintele Telia Sonera, Eurasia şi Chiril GABURICI, Director General, Moldcell.

Discuţiile au vizat diverse aspecte privind situaţia economică din Republica Moldova, ultimele evoluţii în domeniul telecomunicaţiilor şi perspectivele de dezvoltare pentru perioada următoare. Conducerea companiilor Orange şi Moldcell l-au informat pe Premier despre perspectivele de dezvoltare si planurile investiţionale ale acestora, inclusiv privind lansarea proiectelor de promovare a noilor tehnologii informaţionale pe piaţa de telecomunicaţii din Republica Moldova (4G), dezvoltarea infrastructurii etc.

Prim-ministrul a menţionat importanţa menţinerii unui dialog eficient între Guvern şi agenţii economici care activează în ţara noastră, pentru a consolida eforturile în depăşirea problemelor existente, inclusiv celor generate de criza financiară mondială.

„Parcurgem o perioadă deloc uşoară pentru domeniul economic, iar în această situaţie este important să fim împreună pentru a face faţă provocărilor", a spus Prim-ministrul.

Premierul a apreciat faptul că asemenea companii ca Orange şi Moldcell sunt antrenate în diverse programe sociale, contribuind astfel la dezvoltarea şi prosperarea ţării.

În altă ordine de idei, Prim-ministrul s-a referit la dimensiunea de reintegrare a ţării şi măsurile de sporire a încrederii între oamenii de pe ambele maluri ale Nistrului. În acest context, Vlad FILAT a menţionat că unul din subiectele discutate în acest proces vizează restabilirea reţelelor de telecomunicaţii între regiunile de Vest şi de Est ale ţării şi a solicitat operatorilor din domeniu să se implice activ în atingerea acestui obiectiv.

Reprezentanţii companiilor Orange şi Moldcell au exprimat gratitudine pentru deschiderea şi receptivitatea Prim-ministrului, menţionînd disponibilitatea lor deplină pentru o cooperare eficientă şi în continuare.

În cadrul întrevederilor a fost abordat un spectru larg de subiecte ce vizează dezvoltarea domeniului telecomunicaţiilor, inclusiv privind perfecţionarea cadrului normativ şi legislativ în vederea asigurării unor condiţii benefice de dezvoltare a businessului şi a economiei în ansamblu.

Premierul a propus ca, în viitorul apropiat, să fie convocată o şedinţă cu participarea mai multor companii ce activează în domeniul telecomunicaţiilor pentru a pune în discuţie problemele cu care se confruntă şi a identifica căi de soluţionare a acestora.

Sursa:www.gov.md

Categoria: Noutăţi TIC în Republica Moldova Cuvinte-cheie: telefonie, telecomunicatii, tehnologia informatiei, SA Orange Moldova, SA Moldcell, Guvernul RM, 4G
Ultima actualizare:  22-06-2012 08:46:46
Sursa:  


Academia de Ştiinţe a Moldovei

Biblioteca Municipala B.P. Hasdeu

Asociaţia Bibliotecarilor din Republica Moldova

Biblioteca Nationala a Republicii Moldova