ISO 9001, ISO 14001, ISO 45001 & ISO/IEC 27001 certified

Datele deschise: motor al guvernării transparente

2012-07-06

 Știi exact care este cea mai apropiată instituție medicală la care te poți adresa pentru o problemă de sănătate? Cât de mulți bani, din taxele plătite de tine, sunt cheltuiți pentru utilitățile publice? Cu cât s-a majorat tariful la energia electrică în ultimii 10 ani? Care este nota medie națională la matematică sau geografie?…

Cele peste 380 de date postate pe portalul date.gov.md îți oferă răspunsuri la aceste întrebări într-un mod accesibil și confortabil. Datele sunt disponibile non – stop. Le poți accesa oricând și de oriunde. Comod și rapid.

Platforma date.gov.md este un pilon-cheie pentru agenda de Modernizare tehnologică a guvernării (e-Transformare) și are drept scop facilitarea accesului cetăţenilor la datele ministerelor și instituțiilor administrației publice centrale. Inițiativa Date Deschise exprimă interesul Executivului pentru dezvoltarea unei guvernări transparente și aplicarea inovaţiilor în sprijinul cetățenilor. Astfel, autoritățile devin mai receptive, iar cetăţenii pot participa activ la procesul de luare a deciziilor.

Accesul la date guvernamentale cu caracter public reprezintă o iniţiativă inovatoare în cadrul guvernelor, societăţii civile şi comunităţilor de tehnologii informaţionale şi de comunicaţii (TIC) din întreaga lume.

Datele deschise au un potențial important, actualmente neexploatat în ceea ce privește reutilizarea în cadrul unor produse și servicii noi și creșterea eficienței în domeniul administrativ. Beneficiile economice globale obținute din deschiderea acestei resurse în UE se ridică la 40 de miliarde EUR pe an. Fii liber să descoperi! Accesează www.date.gov.md

Sursa: egov.md

Categoria: Noutăţi TIC în Republica Moldova Cuvinte-cheie: date.gov.md, date deschise, acord
Ultima actualizare:  06-07-2012 17:03:20
Sursa:  


Academia de Ştiinţe a Moldovei

Biblioteca Municipala B.P. Hasdeu

Asociaţia Bibliotecarilor din Republica Moldova

Biblioteca Nationala a Republicii Moldova