ISO 9001, ISO 14001, OHSAS 18001 & ISO/IEC 27001 certified

Guvernul moldovean va utiliza tehnologia CLOUD COMPUTING

2012-07-12

Guvernul a semnat contractul de achiziționare a platformei tehnologice comune, M-CLOUD, faza 1, în baza CLOUD COMPUTING. Executivul urmează să dezvolte o platformă tehnologică comună pentru toate entitățile administrației publice centrale, ceea ce va permite reducerea costurilor și eficientizarea proceselor interne.

Infrastructura tehnologică va fi implementata în două faze. Prima fază va fi funcțională începând din octombrie 2012.

“Implementarea platformei comune pe baza tehnologiei CLOUD este temelia tehnică pentru serviciile publice electronice pe care Guvernul le va digitiza până în 2020. În M-CLOUD vor fi găzduite sisteme informaționale, care stau la baza serviciilor publice, intr-un mod securizat. Costurile de operare se vor reduce, iar fiabilitatea va crește,” a declarat Iurie Țurcanu, coordonator tehnologic șef al Guvernului, director adjunct Tehnologie, Centrul de Guvernare Electronică.

Republica Moldova se număra printre primele țări din lume, deopotrivă cu SUA, Australia și Marea Britanie, care utilizează tehnologia Cloud Computing pentru eficientizarea proceselor operaționale interne din guvern.

Sursa: itmoldova.com

Categoria: Noutăţi TIC în Republica Moldova Cuvinte-cheie: e-guvernare, Cloud computing, Guvernul RM
Ultima actualizare:  12-07-2012 15:37:20
Sursa: