ISO 9001, ISO 14001, OHSAS 18001 & ISO/IEC 27001 certified

Conferinţa Cisco NetAcad

2010-02-11


“Programul Cisco Networking Academy Program - un model pentru educarea abilităţilor TIC” - genericul Conferinţei Cisco NetAcad, desfăşurate pe 11 februarie 2010, la Chişinău în incinta Leogrand Convention Center.

În cadrul evenimentului au fost prezentate evoluţia în regiune şi succesele iniţiativei Cisco NetAcad în Moldova, viziunea sectorului privat şi sectorului de telecomunicaţii privind aportul Academiilor CISCO din Moldova în sensul calităţii educaţiei tinerilor specialişti din domeniul TIC.

Cuvântul de salut a fost rostit de către Ambasadorul SUA în Republica Moldova dl Assif Chaudry. Acesta a evidenţiat importanţa vitală a noilor tehnologii în toate sferele vieţii şi a apreciat efortul instituţiilor de învăţământ din Moldova de a implementa cu succes programul Cisco.

Ministrul Tehnologiilor informaţionale şi comunicaţiilor dl Alexandru Oleinic în cadrul discursului său a menţionat:
“Sectorul TIC este, cel puţin pentru moment, unicul capabil să relanseze şi să susţină creşterea economică durabilă a ţării... În sensul calităţii educaţiei apreciem foarte înalt aportul Academiilor CISCO din Moldova. Ţin să mulţumesc, în acest conext, proiectului CEED şi guvernului SUA, care a susţinut extinderea Academiilor CISCO în instituţiile de învăţământ, facând astfel posibil ca mai mulţi tineri să aibă acces la cunoştinţe de calitate în domeniu.
Mai mult ca atât, consider foarte binevenită iniţiativa de a introduce cursul ITE - curs de bază despre științele calculatorului pentru elevi și studenți, la liceele din Moldova. În societatea modernă, de astăzi, cunoştinţele oferite de acest curs sunt absolut necesare oricărui cetăţean, de la mic la mare”.

Conferinţa Cisco NetAcad a fost organizată de proiectul Creşterea Competitivităţii şi Dezvoltarea Întreprinderilor (CEED), finanţat de Agenţia SUA pentru Dezvoltare Internaţională (USAID). Printre invitaţi s-au numărat reprezentanţi ai Ministerului Educaţiei, instituţiilor superioare de învăţământ din Moldova, reprezentanţi ai Asociaţiei Companiilor Private din domeniul TIC, S.A. Moldtelecom, Î.S. Institutul de Dezvoltare a Societăţii Informaţionale, studenţi, instructori şi ablsolvenţi ai Academiei Locale Cisco în Moldova.

Lansate cu susţinerea USAID, patru academii locale Cisco functionează cu success în cadrul următoarelor instituţii: Universitatea Tehnică din Moldova, Universitatea Liberă Internaţională din Moldova, Universitatea de Stat din Moldova şi Colegiul Financiar Bancar.

Un moment deosebit al Conferinţei a fost ceremonia de premiere, oferindu-se diplome atât celor mai buni instructori, cât şi celor mai buni studenţi ai Cisco NetAcad.

Diplomă de Excelenţă “Pentru contribuţii semnificative la dezvoltarea programului Cisco Networking Academy Program în Moldova” - Academia Regională Cisco din Moldova
“Pentru excelenţă în predare” - Instructorii Cisco NetAcad
“Cel mai bun student CCNA”
“Cel mai bun student ITE”

Printre cei mai buni studenţi premiaţi s-au numărat şi câţiva dintre angajaţii Î.S. Institutul de Dezvoltare a Societăţii Informaţionale.

Felicitări şi succes în continuare!

Galerie foto 

 

Categoria: Evenimente Cuvinte-cheie: conferinţă în TIC
Ultima actualizare:  16-07-2012 09:41:57
Sursa: