ISO 9001, ISO 14001, ISO 45001 & ISO/IEC 27001 certified

Paul Bragiel: “Fiți transparenți, sinceri și deschiși”

2012-07-16

„Nu trebuie să fii în SUA ca să îți creezi propria companie. Poți avea succes și aici, în Moldova. Totul depinde de voi”. Așa și-a început discursul public la Guvern cunoscutul investitor american în start-up-uri, co-fondatorul fondului de investiții I/O Ventures, Paul Bragiel.

Bragiel le-a vorbit celor peste 100 de invitați despre istoria sa de succes, despre experiența de viață și despre obstacolele pe care le-a întâmpinat de-a lungul activității.

„Munca mea a fost asemenea unei călătorii lungi. A fost greu. Au fost chiar momente când plângeam, dar am mers mai departe. Din moment ce nu ești încă mort, înseamnă că poți lupta pentru a învinge, pentru a reuși și a avea succes în final”, a spus investitorul. În opinia sa, lucrurile bune se întorc la fiecare dintre noi, iată de ce el a îndemnat tinerii să își comunice ideile, să creeze parteneriate și să acționeze împreună. „Nu contează din ce țară ești, ce naționalitate ai sau unde lucrezi. Important e ce talent ai”, a mai adăugat el.

Întrebat de către Sergiu Nagailic, unul dintre participanții la eveniment, care au fost obstacolele pe care le-a întâlnit în activitatea sa antreprenorială, Paul Bragiel a răspuns: “Greu este să începi. Obstacolul cel mare e lipsa curajului de a începe. Este greu de asemenea să-i faci pe oameni să te urmeze în ceea ce faci”. La rândul său, Sergiu Nagailic a menționat că e bine când astfel de personalități vin în Moldova pentru a inspira tinerii.

La conferința publică a fost prezentă și reprezentanta USAID din cadrul proiectului CEED II, Tatiana Durleștean. Ea spune că „maniera simplă și deschisă de prezentare a lui Paul, inclusiv capacitatea de a trezi interesul publicului și de a insufla încrederea că este posibil de a iniția un start-up de la zero, impresionează”.

Potrivit investitorului, nu este nevoie să așteptăm ca cineva să facă ceva pentru noi, să vină vreun bătrân să ne ajute financiar. Depinde de fiecare în parte. „Anume acest principiu m-a ajutat să pun bazele a trei companii”, a accentuat Paul Bragiel. Până acum, investitorul a deschis LEFORA, un produs inovator de forumuri care a găzduit peste 100 000 comunități, MEETRO-prima rețea de socializare bazată pe geolocații și PARAGON FIVE, un studio de dezvoltare de jocuri video cu oficii în SUA și Polonia. “Am investit în companii și în oameni căci am avut încrederea că se vor descurca, că vor încerca și vor lupta pentru ceea ce își propun”, a conchis Bragiel.

Conferința publică a lui Paul Bragiel la Guvern a fost organizată de Centrul de Guvernare Electronică (CGE), USAID CEED II și echipa pentru atragerea investițiilor străine din cabinetul Primului Ministru.

“Guvernul Republicii Moldova are nevoie de entuziasm, de talent și de capacități antreprenoriale. Iată de ce l-am invitat la Chișinău pe Paul Bragiel”, a declarat Coordonatorul tehnologic șef al Guvernului, directorul adjunct Tehnologie al Centrului de Guvernare Electronică, Iurie Țurcanu.  

Sursa: egov.md

Categoria: Noutăţi TIC în Republica Moldova Cuvinte-cheie: USAID, Paul Bragiel, conferinta, Centrul de e-Guvernare, CEED II
Ultima actualizare:  16-07-2012 13:58:54
Sursa:  


Academia de Ştiinţe a Moldovei

Biblioteca Municipala B.P. Hasdeu

Asociaţia Bibliotecarilor din Republica Moldova

Biblioteca Nationala a Republicii Moldova