ISO 9001, ISO 14001, ISO 45001 & ISO/IEC 27001 certified

Internetul în UE - bilanţ al CE

2012-07-18


Comisia Europeană a dat publicității un bilanț privind aspectele pozitive şi negative ale serviciilor de internet şi telefonie pe continent. Internetul de mare viteză este accesibil, din punct de vedere tehnic, tuturor şi asigură, în țările UE, o acoperire de 95%. 68% din europeni sunt activi online în mod regulat şi 170 de milioane de persoane utilizează rețelele sociale. Totuși, unul din 4 europeni nu a folosit niciodată internetul.

Comisia a scos în evidenţă diferitele probleme cu care se confruntă europenii în acest domeniu. Aproape 50% din populația activă a Europei se îndoiește că dispune de competenţe suficiente în domeniul informaticii pentru a face faţă pe piața muncii. Aproape un sfert din populația activă nu are niciun fel de competenţe IT&C.

Un internaut din 10 a făcut până acum o cumpărătura de pe un site dintr-un alt stat membru al UE. Barierele de limbă şi problemele de neonorare a comenzii sunt principalele frâne în comerțul online european.

IMM-urile folosesc puțin internetul pentru a-şi vinde produsele, ceea ce le limitează capacitatea de export şi încasările. Investițiile în cercetare sunt prea mici. Cercetarea-Dezvoltarea din sectorul european de IT&C este sub jumătate faţă de cea din SUA. Cheltuielile pentru roaming sunt considerate excesive, în ciuda evoluțiilor înregistrate de la începutul acestui an, scrie site-ul PCIN pact (19 iunie).

Sursa: renam.md

 

Categoria: Noutăţi TIC Internaţional Cuvinte-cheie: Internet, CE, telefonie, UE
Ultima actualizare:  18-07-2012 13:13:31
Sursa:  


Academia de Ştiinţe a Moldovei

Biblioteca Municipala B.P. Hasdeu

Asociaţia Bibliotecarilor din Republica Moldova

Biblioteca Nationala a Republicii Moldova