ISO 9001, ISO 14001, OHSAS 18001 & ISO/IEC 27001 certified

Furtul de identitate online, în creștere cu 300% față de anul 2010, dezvăluie Experian

2012-07-19


În primul trimestru al anului 2012 au fost schimbate 12 milioane unități de informații cu caracter personal online, o creștere cu 300% faţă de anul 2010, a informat firma de credit-checking Experian.

Compania a declarat că multe persoane nu își dau seama că identitatea le-a fost furată până când nu li se refuza eliberarea unui card de credit ori încheierea unui contract de telefonie mobila, informează BBC.

Victimele furtului de identitate se confruntă frecvent cu refuzul acordării de împrumuturi ori carduri de credit (14%), executarea datoriilor pe numele lor (9%), refuzul încheierii contractelor de telefonie mobilă (7%) şi urmărirea de către creditori pentru sume pe care nu le datorează (7%).

Potrivit Experian, creșterea furtului de identitate se datorează, în parte, faptului că oamenii dețin tot mai multe conturi online. Un alt aspect al problemei îl constituie faptul că mulți dintre utilizatori dețin, în medie, 26 conturi online şi folosesc doar aproximativ cinci parole diferite pentru toate acestea.

Compania a opinat că oamenii ar trebui sa își schimbe parolele cu regularitate şi să mărească gradul de complexitate al acestora, pentru a îngreuna sarcina hackerilor. Neschimbarea parolelor ori utilizarea aceeași parole pentru mai multe conturi reprezintă o practică riscantă, conturile abandonate fiind vulnerabile la atacuri.

Reprezentanții industriei de securitate au recomandat utilizatorilor Yahoo să își schimbe parolele după ce hackerii au pătruns în serverele companiei şi au furat 453.000 parole ale mai multor conturi abandonate.

La începutul acestei săptămâni, Eric Doerr, group program manager pentru sistemul de conturi Microsoft a declarat ca încălcările securității expun conturile pericolului de exploatare.

 

Sursa: smartnews.ro 

Categoria: Noutăţi TIC Internaţional Cuvinte-cheie: Internet, furt de identitate online, criminalitate informatică
Ultima actualizare:  19-07-2012 11:29:38
Sursa: