ISO 9001, ISO 14001, ISO 45001 & ISO/IEC 27001 certified

80% dintre crime sunt soluționate cu ajutorul Facebook și altor rețele sociale

2012-07-25

 

Autoritățile americane folosesc rețelele de socializare pentru prevenirea criminalității şi reținerea infractorilor.

Dacă până acum doar angajatorii, partenerii sau clienții cercetau profilurile de pe rețelele de socializare, mai nou şi autoritățile fac acest lucru. Un sondaj realizat în Statele Unite de LexisNexis Risk Solutions a scos în evidenţă faptul ca în patru din cinci investigații sunt utilizate rețelele sociale pentru a afla informații despre caz.

Studiul a relevat faptul că rețelele de socializare sunt folosite cel mai mult de către autoritățile locale (82%), urmate de agențiile federale americane (81%) şi de alte agenții de stat cu un procent de 71%. Informațiile căutate se referă în principal la identificarea persoanelor şi locurilor, dar şi a activităților criminale. În două din trei cazuri, crimele au fost rezolvate mult mai repede cu ajutorul informațiilor provenite din social media, în special de pe Facebook şi Youtube.

“Investigarea şi analiza rețelelor de socializare oferă o oportunitate uriașă în prevenirea criminalității şi reținerea infractorilor”, a declarat Samantha Gwinn, consultant în cadrul companiei LexisNexis Risk Solutions. Studiul a fost realizat pe un eșantion de 1200 de persoane din cadrul autorităților locale şi federale americane, potrivit site-ului mashable.

Sursa: yoda.ro

Categoria: Noutăţi TIC Internaţional Cuvinte-cheie: Internet, Facebook, rețele de socializare, studiu
Ultima actualizare:  25-07-2012 09:29:13
Sursa:  


Academia de Ştiinţe a Moldovei

Biblioteca Municipala B.P. Hasdeu

Asociaţia Bibliotecarilor din Republica Moldova

Biblioteca Nationala a Republicii Moldova