ISO 9001, ISO 14001, ISO 45001 & ISO/IEC 27001 certified

Tehnologiile de ultimă performanță asigură cronometrarea la Olimpiadă

2012-07-31


Pentru ca fiecare cursă să ofere un rezultat corect și pentru eliminarea tentativelor de înșelare, fiecare sistem de cronometrare la Olimpiadă include până la 4 sisteme de back-up. Cel mai important sistem de prevenire a tentativelor de încălcare a regulilor la Jocurile Olimpice vizează startul curselor de viteză.

Astfel de la începutul timpul de reacționare la un stimul a fost stabilit de oamenii de știință la o zecime de secundă, orice sportiv ce încearcă plecare la mai puțin de 1/10 s de la focul de armă ce anunță startul este penalizat. În cadrul curselor de atletism și înot, poziția de pornire conține senzori speciali sensibili la presiune ce înregistrează cu o precizie foarte mare plecările pripite.

Atletism

 
Ciclism

Fiecare bicicletă este dotată cu un transmițător special, ce emite un semnal citit instant la linia de sosire. Pentru asigurarea transparenței, linia de sosire poate fi dotată cu până la trei camere foto speciale, ce oferă apoi imaginile necesare pentru confirmarea câștigătorului.

Schi și sanie

În cadrul Jocurilor Olimpice de iarnă, cursele de viteză de schi și cele de sanie sunt cronometrate folosind tehnologii cu raze infraroșu, rezistente la temperaturi de până la -34 C, ce pot stabili câștigătorul cu o diferență de chiar o miime de secundă

Patinaj viteză

În cursele de patinaj viteză, sportivii pot atinge viteze de pana la 48km/h, motiv pentru care cursa poate fi câștigată la propriu cu vârful patinei. La linia se sosire, timpul este confirmat atât de raza infraroșu, cât și de două camere video ce înregistrează 2000 fps.

Sursa: www.unimedia.md

Categoria: Noutăţi TIC Internaţional Cuvinte-cheie: tehnologia informatiei, IT
Ultima actualizare:  31-07-2012 09:47:00
Sursa:  


Academia de Ştiinţe a Moldovei

Biblioteca Municipala B.P. Hasdeu

Asociaţia Bibliotecarilor din Republica Moldova

Biblioteca Nationala a Republicii Moldova