ISO 9001, ISO 14001, ISO 45001 & ISO/IEC 27001 certified

Harta internetului: „Plimbă-te” liber printre cele peste 350.000 de site-uri mari din lume

2012-08-03


Un rus a încercat să îşi imagineze cum arată internetul în toată splendoarea sa şi a realizat o hartă în care au fost incluse peste 350.000 dintre cele mai mari site-uri existente.

Ruslan Enikeev a sortat site-urile în funcţie de ţară şi de domeniul de activitate, acestea fiind delimitate prin culori: roşu pentru Rusia, galben pentru China, mov pentru Japonia, albastru deschis pentru SUA, informează Daily Mail.

Intă aici pentru a găsi un site anumit și pentru a vedea legăturile dintre acesta și alte site-uri.

Site-urile mari, cum ar fi Google, Facebook sau Youtube, se pot vedea uşor pe hartă. De asemenea, după folosirea zoom-ului apar şi alte site-uri importante cum ar fi IMDB sau Amazon.
"Reţeaua de internet globală este un fenomen al tehnologiei iar complexitatea ei excepţională întrece orice altceva a creat omul. În esenţă, ne confruntăm cu o cantitate imensă de informaţie nesortată. Harta Internetului este o tentativă de a vedea structurile ascunse ale reţelei", a spus autorul proiectului, Ruslan Enikeev.

El a explicat cum funcţionează harta. "Vorbind din punct de vedere matematic, Harta Internetului este o prezentare bidiminsională a legăturilor dintre site-uri. Orice site este un cerc pe hartă iar dimensiunea lui este caracterizată de traficul pe care îl are. Cu cât traficul este mai mare, cu atât cercul este mai mare", a menţionat Enikeev. 

Sursa: unimedia.md

Categoria: Noutăţi TIC Internaţional Cuvinte-cheie: site, Internet, Google, Amazon
Ultima actualizare:  06-08-2012 08:20:26
Sursa:  


Academia de Ştiinţe a Moldovei

Biblioteca Municipala B.P. Hasdeu

Asociaţia Bibliotecarilor din Republica Moldova

Biblioteca Nationala a Republicii Moldova