ISO 9001, ISO 14001, ISO 45001 & ISO/IEC 27001 certified

Programul de modernizare a bibliotecilor publice din Moldova - NOVOTECA

2012-08-06

NOVATECA: The Global Libraries Program în Moldova este finanţat de fundaţia Bill şi Melinda Gates şi are ca scop modernizarea bibliotecilor publice, precum şi facilitarea accesului la calculatoare și Internet pentru populația din Republica Moldova prin intermediul reţelei existente de biblioteci publice.

Programul va iniția consultări, va organiza seminare de instruire pentru bibliotecari, va selecta printr-un proces competitiv 60 de biblioteci publice din Moldova, care vor primi calculatoare pentru accesul publicului la Internet. De asemenea, pe întreg teritoriul țării vor fi create 5 Centre Regionale de Formare, care vor instrui peste 100 de bibliotecari pentru a putea utiliza la maximum potenţialul noilor resurse tehnologice în beneficiul comunităţii. Procesul de înscriere a bibliotecilor în program a început la 23 iulie 2012 şi va dura pîna pe data de 17 septembrie 2012.

Mai multe detalii privind formularele pentru dosarul de înscriere în program pot fi accesate online pe pagina: novateca.md.

Sursa: bsclupan.asm.md

Categoria: Noutăţi TIC în Republica Moldova Cuvinte-cheie: The Global Libraries Program, NOVATECA, Internet, biblioteca
Ultima actualizare:  06-08-2012 08:59:32
Sursa:  


Academia de Ştiinţe a Moldovei

Biblioteca Municipala B.P. Hasdeu

Asociaţia Bibliotecarilor din Republica Moldova

Biblioteca Nationala a Republicii Moldova