ISO 9001, ISO 14001, ISO 45001 & ISO/IEC 27001 certified

Site-ul care te ajută să ştergi informaţiile personale din bazele de date online

2012-08-08


Dacă eşti îngrijorat de faptul că informaţii cu caracter personal sunt publicate pe internet sau vândute de diferite site-uri, soluţia este Safe Shepherd, un site care oferă servicii de protecţie a datelor, scrie gandul.info.

Site-ul lansat la sfârşitul anului trecut şi-a dovedit eficienţa pentru clienţii care doresc să fie scoşi din orice baze de date care pot fi accesate online. Cei care au nevoie de serviciile de protecţie a datelor oferite de Safe Shepherd pot alege din mai multe pachete: Basic – gratuit, Premium – 14 dolari pe lună şi Premium – 65 de dolari pe an.

Cum funcţionează

Primul lucru pe care trebuie să-l facă cineva pentru a beneficia de serviciile oferite de Safe Shepherd este un cont pe site. Acest lucru este gratuit şi îl va ajuta să afle care sunt informaţiile personale care ar putea fi făcute publice sau vândute fără acordul său.

După activarea contului, Safe Shepherd va căuta datele utilizatorului şi îi va oferi un raport detaliat despre locurile în care acestea au fost găsite, pentru ca acesta să aleagă ce anume vrea să fie şters. Şi acest lucru este gratuit.

Persoanele care vor să beneficieze de servicii complete de protecţie a datelor cu caracter personal difuzate online pot opta pentru un abonament Premium de o lună sau de un an.

Spre deosebire de pachetul Basic, care oferă doar identificarea datelor publicate şi înlăturarea informaţiilor de bază, abonamentul Premium include şi un serviciu de monitorizare constant, care îl ţine la curent pe utilizator cu felul în care îi sunt gestionate informaţiile, asigură ştergerea datelor sale din bazele de date cel mai greu de accesat, precum şi un serviciu de consultanţă permanent.

Sursa: publika.md

Categoria: TIC International Cuvinte-cheie: baza de date, Safe Sheperd, securitatea informaţiei
Ultima actualizare:  08-08-2012 16:25:57
Sursa:  


Academia de Ştiinţe a Moldovei

Biblioteca Municipala B.P. Hasdeu

Asociaţia Bibliotecarilor din Republica Moldova

Biblioteca Nationala a Republicii Moldova