ISO 9001, ISO 14001, ISO 45001 & ISO/IEC 27001 certified

35 de profesori de informatică din 25 de școli au primit certificate CISCO

2012-09-21

35 de profesori de informatică din 25 de școli au primit certificate CISCO. Profesorii vor preda în licee din republică noua disciplină opțională „Administrarea calculatoarelor și a rețelelor”, informează UNIMEDIA cu referire la un comunicat al Ministerului Educației.

Ca disciplină şcolară, Administrarea calculatoarelor şi a reţelelor are drept scop dezvoltarea competenţelor de întreţinere preventivă şi depanare a echipamentelor de calcul, mijloacelor de comunicaţii digitale şi a produselor-program frecvent utilizate pentru păstrarea, transmiterea şi prelucrarea informaţiei.

La acest curs elevii vor învăţa cum funcţionează componentele hardware și software ale calculatoarelor, care sunt cele mai bune practici în întreţinerea calculatoarelor şi în utilizarea lor în siguranţă, să asambleze un calculator, să instaleze sisteme de operare şi software, să depaneze şi să întreţină sistemul hardware și software, să creeze şi să susţină o reţea de calculatoare.

În anul școlar curent, urmează a fi instruiți alți 20 de profesori de informatică.

Noua disciplină se implementează la inițiativa Ministerului Educației și Ministerului Tehnologiei Informației și Comunicațiilor, cu suportul Cisco Systems și Proiectului Creșterea Competitivității și Dezvoltarea Întreprinderilor (CEED II) finanțat de Agenția SUA pentru Dezvoltare Internațională.

Prin acest parteneriat, elevii liceelor au acces la platforma educaţională CISCO Netacad, una din cele mai ample şi moderne programe de e-learning în domeniul tehnologiei şi comunicaţiei care există în lume.

Sursa: unimedia.info

Categoria: Noutăţi TIC în Republica Moldova Cuvinte-cheie: USAID, tehnologia informatiei, Proiectul Creșterea Competitivității și Dezvoltarea Întreprinderilor, CISCO, CEED II
Ultima actualizare:  24-09-2012 14:21:03
Sursa:  


Academia de Ştiinţe a Moldovei

Biblioteca Municipala B.P. Hasdeu

Asociaţia Bibliotecarilor din Republica Moldova

Biblioteca Nationala a Republicii Moldova