ISO 9001, ISO 14001, OHSAS 18001 & ISO/IEC 27001 certified

Republica Moldova - o destinaţie atractivă pentru IT outsourcing

2012-10-05

 La Bucureşti, România, a avut loc primul eveniment de promovare a oportunităţilor de outsourcing IT în Moldova, organizat de IDC România în colaborare cu Agenţia SUA pentru Dezvoltare (USAID), Ministerul Tehnologiei Informației şi Comunicaţiilor (MTIC) ,Asociaţia Naţională a Companiilor din Domeniul TIC (ATIC) şi Ambasada Republicii Moldova în România.

Evenimentul a avut ca public ţintă companiile IT româneşti sau multinaţionale cu sediul la Bucureşti , în eventualitatea extinderii activităţii acestora în Republica Moldova. Experţi din industria TIC şi autorităţile din Republica Moldova împreună cu analiştii IDC România au oferit participanţilor informaţii despre ultimele evoluţii din domeniul tehnologiei informaţiei şi comunicaţiilor şi au prezentat oportunităţile de afaceri din ţara noastră. O temă de discuţie a constituit-o avantajele pentru investiţii de tip ''green field''.

Prezentă la eveniment, viceministrul TIC Dona Şcola a menţionat rolul important al sectorului tehnologiei informaţiei şi comunicaţiilor pentru dezvoltarea social-economică a ţării, dar şi pentru sporirea transparenţei actului de guvernare şi edificarea unei Societăţi bazate pe cunoaştere.

"Industria TIC este una prioritară pentru Moldova, in special ca vehicul de dezvoltare economică şi socială. Salutam toţi partenerii în acest proces şi ne bucurăm de interesul sporit al companiilor care operează în România. Optimizarea costurilor, afinitatea culturală şi accesibilitatea circulației sunt avantaje clare pentru extinderea operațiunilor în Republica Moldova", a accentuat Dona Şcola.

Vicedirectorul proiectului USAID CEED II Doina Nistor a remarcat tendinţele pozitive din ultimii ani în industria TIC. "Suntem satisfăcuți de performantele industriei TIC din ultimii ani, cu progres excepţional în export de servicii IT, eforturi conjugate in avansarea guvernării electronice. Sperăm că Moldova va deveni cunoscută în regiune ca destinație de nearshoring, acest eveniment în România fiind unul din multiplele eforturi de promovare care vor urma", a declarat Doina Nistor.

Sursa: mtic.gov.md

Categoria: Noutăţi TIC în Republica Moldova Cuvinte-cheie: IT
Ultima actualizare:  05-10-2012 09:41:24
Sursa: