ISO 9001, ISO 14001, ISO 45001 & ISO/IEC 27001 certified

Republica Moldova se raliază efortului comun al UE pentru asigurarea securităţii informaționale

2012-10-05

În luna octombrie, Guvernul Republicii Moldova în parteneriat cu Centrul de Guvernare Electronică (CGE) organizează o serie de acțiuni dedicate promovării securității informației. Acestea sunt prilejuite de „Luna europeană a securității cibernetice”(Cyber Security month), desfășurată în premieră în Uniunea Europeană.

În perioada 15-19 octombrie, la Chișinău va avea loc „Săptămâna securității informației în Guvern”. Aceasta se adresează funcționarilor publici, comunităţii de afaceri, societăţii civile și cetățenilor. În cadrul evenimentului vor fi organizate mai multe activități: un atelier cu participarea experților străini din domeniul securității informatice, acțiuni de vizitare a birourilor funcționarilor în scopul sensibilizării perceperii securității informației și mese rotunde tematice. În premieră absolută va fi lansată Clinica Juridică , o platformă de dezbateri privind aspectele juridice ale guvernării electronice, iar specialiștii CGE vor participa la întâlniri informale cu tinerii pasionați de tehnologia informației în vederea stimulării unor dezbateri în domeniul securității informației.

Obiectivele „Lunii europene de securitate cibernetică” sunt: furnizarea informațiilor despre securitatea informației prin bune practici și concursuri, conștientizarea riscurilor informatice și modificarea percepțiilor legate de amenințările cibernetice.  

Sursa: www.egov.md

Categoria: Noutăţi TIC în Republica Moldova Cuvinte-cheie: tehnologia informatiei, securitatea informaţiei, Guvernul RM, egov.md, e-guvernare, date deschise, Centrul de e-Guvernare
Ultima actualizare:  05-10-2012 10:15:29
Sursa:  


Academia de Ştiinţe a Moldovei

Biblioteca Municipala B.P. Hasdeu

Asociaţia Bibliotecarilor din Republica Moldova

Biblioteca Nationala a Republicii Moldova