ISO 9001, ISO 14001, OHSAS 18001 & ISO/IEC 27001 certified

Republica Moldova a devenit membră a ICA

2012-10-25

Republica Moldova a devenit membră a Consiliului Internațional pentru IT în Administrarea Guvernamentală (ICA) în cadrul conferinței anuale de la Ierusalim, Israel, desfășurată în perioada 22-25 octombrie. Din partea țării noastre la eveniment participă directoarea executivă a Centrului de Guvernare Electronică (CGE), Stela Mocan, coordonatorul tehnologic șef al CGE, Iurie Țurcanu și directorul Centrului de Telecomunicații Speciale (CTS), Sergiu Popovici.

Consiliul Internațional pentru Tehnologia Informației în Administrația Guvernului este o asociație non-profit internațională. Aceasta promovează și facilitează schimbul informal de idei, cunoștințe și experiențe cu privire la gestionarea, impactul organizațional și utilizarea tehnologiei informației (IT) în administrația guvernului central. ICA a fost înființată în anul 1968, ca urmare a unui simpozion internațional, care a avut loc la Ierusalim.

Printre membrii actuali ai ICA se numără Australia, Austria, Canada, Cipru, Danemarca, Estonia, UE, Finlanda, Germania, Ungaria, Israel, Japonia, Coreea, Malta, Mexic, Olanda, Noua Zeelandă, Portugalia, Taiwan, Singapore, Slovenia, Elveția, Marea Britanie și Statele Unite ale Americii.

Conferința anuală de trei zile a ICA oferă membrilor posibilitatea de a participa la stabilirea unei imagini cuprinzătoare a tendințelor IT din întreaga lume, permite fiecărui stat membru să raporteze cu privire la evenimentele majore legate de gestionarea și utilizarea IT și să solicite asistență din partea colegilor. În plus, sesiunile grupurilor de lucru oferă o oportunitate pentru dezbatere cu alți membri ICA și pentru identificarea și analiza de subiecte importante pentru toate jurisdicțiile.

Statutul de membru al ICA facilitează stabilirea unei rețele de contacte in cele 25 de state membre și în alte organizații importante. Aceste contacte ajuta membrii, guvernele și organizațiile aliate să-și planifice și să pună în aplicare activitățile IT in concordanță cu ceea ce funcționează în întreaga lume.

Pentru mai multe informatii puteri accesa site-ul www.ica-it.org.

Categoria: Noutăţi TIC Internaţional Cuvinte-cheie: 4G, conferinta, e-guvernare, Republica Moldova
Ultima actualizare:  25-10-2012 15:14:01
Sursa: