ISO 9001, ISO 14001, OHSAS 18001 & ISO/IEC 27001 certified

Vor fi puse în circulație noi acte moderne, pe suport de policarbonat

2015-06-17   Accesări: 2930  Vizitatori unici: 1320

În perioada imediat următoare actele solicitate de către cetățenii Republicii Moldova, şi anume: buletinul de identitate al cetățeanului Republicii Moldova, inclusiv cel electronic, permisul de conducere și certificatul de înmatriculare a vehiculului vor fi confecționate pe suport de policarbonat. O decizie în acest sens a fost aprobată astăzi, 16 iunie, de către Guvern.

”Ministerul Tehnologiei Informaţiei şi Comunicaţiilor a inițiat acest proiect cu scopul sporirii gradului de securitate a documentelor de tip cartele emise de către Întreprinderea de Stat „Centrul Resurselor Informaţionale de Stat „Registru” şi modernizării tehnologiei de confecţionare a acestora”, a argumentat în ședința Executivului ministrul în exercițiu al Tehnologiei Informației și Comunicațiilor, Pavel Filip. Tehnologiile de producere a documentelor pe suport de policarbonat sunt utilizate în majoritatea statelor europene, între care Marea Britanie, Germania, Franţa, Italia, Olanda, România și Bulgaria.

Implementarea noilor tehnologii de confecționare a documentelor nu va schimba prețul acestora.” În același timp, aplicarea elementelor noi de protecţie, a materialelor şi a tehnologiilor performante va reduce la minim posibilitatea falsificării documentelor”, a specificat Pavel Filip. Noua tehnologie prevede folosirea utilajului cu laser pentru inscripţionarea datelor în stratul interior al cardului confecţionat.

Realizarea proiectului va permite Republicii Moldova să beneficieze de un sistem modern de confecţionare şi personalizare a actelor de identitate, a permiselor de conducere şi a documentelor de înmatriculare pentru vehicule, bazat pe utilizarea materialelor şi utilajelor de ultimă generație, respectând directivele europene privind securitatea documentelor.
Actele eliberate anterior vor rămâne în uz până la expirarea termenului de valabilitate a acestora.

 

Categoria: Noutăţi TIC în Republica Moldova Cuvinte-cheie: MTIC, 2015
Ultima actualizare:  17-06-2015 11:05:23
Sursa:   mtic.gov.md

 
1