ISO 9001, ISO 14001, ISO 45001 & ISO/IEC 27001 certified

Program educațional Universitatea mobilă ”Cibernetica creativă” - 30.09-08.10.2016

2016-09-30   Accesări: 3015  Vizitatori unici: 1664

Centrul Est European pentru Educație și Cultură din Cehia, în parteneriat cu Universitatea Tehnică din Ostrava (Școala Superioară Banska, Cehia), Asociația de Geografie și Etnologie din Moldova, Universitatea Academiei de Științe a Moldovei și instituțiile liceale și școlare din Lozova,

Vorniceni, Călărași, Taraclia, Baimaclia, Haragîș, Congaz, Cimișlia și Chișinău organizează programul educațional Universitatea mobilă ”Cibernetica creativă”, destinat promovării cunoștințelor teoretice și practice în domeniul roboticii, promovării educației și culturii europene și schimbului de experiență între tinerii din Cehia și Moldova.

Realizarea acestui program este o inițiativă comună între partenerii din Cehia și Moldova și dorim să aibă continuitate și să deschidă noi perspective de colaborare pentru elevi, studenți și profesori.

În cadrul acestui program vor veni 23 de studenți, doctoranzi și profesori din Cehia, Slovacia și Slovenia, care vor prezenta în perioada 30 septembrie – 8 octombrie 2016 în mai multe localități din Moldova un program educational și cultural destinat elevilor, studenților și cadrelor didactice. Delegația va fi împărțită în 3 echipe care vor prezenta programe educational-culturale în perioada 3-6 octombrie 2016 în următoarele raioane: Strășeni (Lozova, Vorniceni), Căușeni (Taraclia, Baimaclia), Cantemir (Haragîș), Călărași, Cimișlia și UTA Găgăuzia (Congaz).

Programul va include următoarele activități:
- Lecție prezentare despre cibernetica creativă și robotică (1,5 ore)
- Aplicație practică în domeniul roboticii (prezentare robot, 1 oră)
- Prezentarea instituțiilor și programelor educaționale din Cehia și Moldova (30 min)
- Prezentare film artistic ceh (1 oră), program cultural
Programul de lecții și activități educational-culturale se va desfășura în localitățile menționate în zilele de 3, 4 și 6 octombrie 2016.

Pe data de 7 octombrie 2016, de la ora 11 pînă la ora 14 să organizăm în cadrul Universității Academiei de Științe Seminarul Științific ”Cibernetica creativă” unde vor participa studenții și profesorii interesați de această tematică.

Pe 7 octombrie de la ora 15 pînă la ora 17 masa rotunda și vizita delegației din Cehia la Liceul Teoretic ”Ion Creangă” din Chișinău, cercul de robotică.

Programul este destinat elevilor, studenților, profesorilor și publicului interesat și are ca scop promovarea noilor idei, educației și culturii în rîndul elevilor și studenților din Moldova. Sperăm că vom continua astfel de activități menite de a dezvolta schimburile de experiență și integrarea europeană.

Pentru contacte și informații suplimentare apelați la coordonatorii programului:

Dr. Josef Orisko: [email protected] (engleză, rusă)
Dr. Dorin Lozovanu: [email protected]

Categoria: Noutăţi TIC în Republica Moldova Cuvinte-cheie: seminar, robotica
Ultima actualizare:  30-09-2016 16:58:59
Sursa:   EGEA MOLDOVA

 
1
 

Academia de Ştiinţe a Moldovei

Biblioteca Municipala B.P. Hasdeu

Asociaţia Bibliotecarilor din Republica Moldova

Biblioteca Nationala a Republicii Moldova