ISO 9001, ISO 14001, ISO 45001 & ISO/IEC 27001 certified

Proiect de responsabilitate socială

2015-06-15   Accesări: 2653  Vizitatori unici: 1363

În perioada 13 mai - 12 august 2015, Asociația Obștească “Femeia Modernă” din Orhei, implementează proiectul “Comunități rurale prospere cu femei la putere”. Proiectul este implementat în 3 raioane din Republica Moldova: Orhei, Şoldăneşti, Rezina. Proiectul este susținut de Programul “Femei în politică”, implementat de Entitatea Națiunilor Unite pentru Egalitatea de Gen şi Abilitarea Femeilor (UN Women) şi Programul Naţiunilor Unite pentru Dezvoltare (PNUD) în parteneriat cu Fundaţia Est-Europeană şi Centrul "Parteneriat pentru Dezvoltare”, cu susținerea financiară a Guvernului Suediei. Scopul proiectului constă în încurajarea femeilor din 12 localități rurale din raioanele Orhei, Șoldănești, Rezina de a se implica activ în procesul de luare a deciziilor şi majorarea reprezentării lor în listele electorale pentru alegerile locale din 2015.
Pornind de la premiza, că în Republica Moldova , femeile reprezintă 52 % din populaţie; femeile reprezintă 56% din populaţia cu studii superioare; în Parlamentul Republicii Moldova sunt 20 de femei parlamentare; în Guvernul Republicii Moldova sunt 4 femei miniştri, 8 femei sunt viceminiştri; la nivel local, 3 femei sunt preşedinţi de raion; 157 de femei sunt primari de municipii, oraşe sau sate; este necesară o reprezentare echilibrată a femeilor şi bărbaţilor în viaţa politică.
Una dintre activitățile de bază ale proiectului reprezintă cursul de formare “Comunități prospere cu femei la putere” care reprezintă un training de dezvoltare a capacităților de liderism. Aceste cursuri de formare au loc în perioada 27 mai - 12 iunie în 12 localități din raioanele Orhei (Susleni, Peresecina, Chiperceni, Mitoc, or. Orhei cu participanți din Step-Soci, Bolohani, Pohorniceni, Berezlogi, Piatra, Pelivan), Șoldănești (Sămăşcani, Chipeşca, Răspopeni), Rezina (Cuizăuca, Cinişeuţi, Buşăuca, Otac). Formatorul acestor traininguri este Anastasia Ştefaniţa - Institutul de Dezvoltare a Societății Informaționale, Chișinău.

Categoria: Responsabilitate Socială Cuvinte-cheie: Anastasia Ştefaniţa, 2015
Ultima actualizare:  17-06-2015 10:58:58
Sursa:  

 
0
 

Academia de Ştiinţe a Moldovei

Biblioteca Municipala B.P. Hasdeu

Asociaţia Bibliotecarilor din Republica Moldova

Biblioteca Nationala a Republicii Moldova