ISO 9001, ISO 14001, ISO 45001 & ISO/IEC 27001 certified

Proiectul de Competivitate al USAID: 56 seturi de robotică pentru 8 instituții școlare din țară

2016-01-12   Accesări: 1979  Vizitatori unici: 1161

La 12 ianuarie 2016, 8 instituții școlare din învățământul general din Moldova, selectate prin concurs, au primit 56 seturi de robotică în cadrul proiectului de Competivitate al USAID.

La evenimentul, care s-a desfășurat la Ministerul Educației, au participat: Nadia Cristea, Viceministru al Educaţiei; Sergiu Botezatu, Manager Senior de Proiecte USAID Moldova; Doina Nistor, Director al Proiectul de Competitivitate al USAID; Ana Chiriţa, Director Executiv ATIC şi reprezentanţii instituţiilor beneficiare din Chişinău și din alte localități. Fiecare dintre acestea a primit câte 7 seturi de roboţi LEGO MINDSTORMS EV3, precum și produse software necesare activităţilor de instruire în domeniul roboticii, care le vor permite elevilor din liceele selectate să construiască şi să programeze roboţi, astfel încât aceştia să realizeze sarcini de o complexitate din ce în ce mai avansată.

Moderatoarea evenimentului, doamna viceministru Nadia Cristea, a mulțumit tuturor organizatorilor și participanților la proiect pentru orientarea spre dezvoltare și viitor, menționând perspectiva copiilor de a descoperi o altă lume, de a crea și a se dezvolta.

În același context, Doina Nistor a menționat: „Aplicând cunoștințele obținute la informatică, fizică și matematică, elevii învață cum funcționează un roboțel. Cursurile de robotică oferindu-le un nou stil de gândire. Noi le oferim copiilor oportunitatea de a lua cunoștință cu tehnologiile din domeniul informației”.

Dotarea cu seturi de robotică se desfăşoară în contextul Programului ROBOCLUB, implementat în Moldova cu sprijinul financiar al USAID, în parteneriat cu Ministerul Educației, Asociația Națională a Companiilor din Domeniul TIC şi companiei StarNet. În prezent orele de robotică se predau în 10 instituții din republică.

La final, a avut loc o demonstraţie a roboţilor în acţiune, realizată de către elevii liceului Ion Creangă din municipiul Chișinău, care studiază robotica în cadrul programului din anul 2014. 

Categoria: Noutăţi TIC în Republica Moldova Cuvinte-cheie: robotica, USAID
Ultima actualizare:  12-01-2016 19:51:55
Sursa:   www.edu.gov.md 

 
2
 

Academia de Ştiinţe a Moldovei

Biblioteca Municipala B.P. Hasdeu

Asociaţia Bibliotecarilor din Republica Moldova

Biblioteca Nationala a Republicii Moldova