ISO 9001, ISO 14001, ISO 45001 & ISO/IEC 27001 certified

Raportul Simpozionului EOSC 2021 - implementăm împreună Cloud-ul European pentru Știință Deschisă

2021-09-08   Accesări: 782  Vizitatori unici: 587

Simpozionul EOSC 2021 a oferit o oportunitate importantă pentru schimb de opinii în cadrul comunității, după ce Cloudul European pentru Știința Deschisă a intrat în cele din urmă în faza de implementare în 2021. Desfășurat online cu aproximativ 1.000 de părți interesate EOSC, din peste 63 de țări diferite, acesta a fost cel mai mare Simpozion EOSC, cât și o oportunitate esențială pentru alinierea principiilor și priorităților.

Asociația EOSC va juca un rol important în această fază. Cu peste 210 organizații membre și observatori din toată Europa, Asociația reprezintă o voce unică pentru promovarea și reprezentarea comunității extinse a părților interesate EOSC în Europa, promovând alinierea politicii și priorităților de cercetare ale UE.

Asociația va dezvolta continuu Agenda strategică de cercetare și inovare a EOSC (Strategic Research and Innovation Agenda - SRIA), care va influența viitoarele activități EOSC la nivel instituțional, național și UE (inclusiv programele de lucru privind EOSC în Orizont Europa). Acest document viu se va adapta la ecosistemul EOSC în schimbare cât și la nevoile părților interesate EOSC. Asociația crează un șir de grupuri consultative, inclusiv cu grupuri de lucru pentru a interacționa cu comunitatea EOSC pe câtevav domeniil prioritare:

• Implementarea EOSC
• Metadate și calitatea datelor
• Cariere de cercetare și curricule
• Susținerea EOSC
• Provocări tehnice ale EOSC

Simpozionul a fost o primă oportunitate pentru Asociația EOSC de a prezenta proiectele de cartă elaborate în cadrul grupurilor de lucru. Un obiectiv cheie al evenimentului pentru Asociație a fost să determinte activitățile realizate, în curs de desfășurare sau planificate în cadrul grupurilor consultative și grupurilor de lucru. În mai 2021 a fost lansat un apel pentru contribuții, în cadrul căruia au fost primite 137 de propuneri. Prin prezentări și paneluri de discuții, peste 70 de membri ai comunității au reușit să-și prezinte constatările și recomandările în cadrul raportului Simpozionului EOSC, care să fie luate în considerare de grupurile consultative și de lucru.

Mai multe informații despre EOSC sunt disponibile AICI

Categoria: Noutăţi TIC Internaţional Cuvinte-cheie: raport, EOSC
Ultima actualizare:  08-09-2021 09:49:40
Sursa:   https://www.eoscsecretariat.eu/ 

 
0
 

Academia de Ştiinţe a Moldovei

Biblioteca Municipala B.P. Hasdeu

Asociaţia Bibliotecarilor din Republica Moldova

Biblioteca Nationala a Republicii Moldova