ISO 9001, ISO 14001, OHSAS 18001 & ISO/IEC 27001 certified

Școala de vară „Cultura Informației”

2017-06-26   Accesări: 2695  Vizitatori unici: 1024

Pe data de 26 iunie 2017 şi-a început lucrările a doua şcoală de vară (25-30 iunie 2017) din cadrul proiectului „Modernizarea serviciilor bibliotecilor universitare din Moldova”, finanțat de Programul Norvegian de Cooperare cu Eurasia în domeniul învăţământului superior, realizat în parteneriat între 18 biblioteci universitare din Republica Moldova, Universitatea din Bergen, Norvegia şi Universitatea Transilvania din Brașov, România. Şcoala de vară se desfăşoară în oraşul Tulcea din România. În acest an discuţiile şi instruirile în cadrul şcolii de vară sunt axate pe subiectul Culturii informaţiei.

Şcoala de vară a fost deschisă de coordonatorii proiectului: Ane LANDØY, șef departament de la Biblioteca Universității din Bergen; dr. Silvia GHINCULOV, directorul Bibliotecii Științifice a ASEM; prof. dr. Angela REPANOVICI, Universitatea Transilvania din Brașov, România.

În cuvântul de salut dna Silvia GHINCULOV a mulţumit Institutului de Dezvoltare a Societăţii Informaționale (IDSI) care în acest proiect este partener media şi cu suportul căruia sunt transmise online instruirile din cadrul proiectului. De asemenea, cu un cuvânt de salut s-a adresat dna prof. dr. Liliana ROGOZEA, prorector cu relaţii publice a Universităţii Transilvania din Brașov.

În prima zi de instruire în calitate de formatori au fost:
- prof. dr. Angela REPANOVICI, Universitatea Transilvania din Brașov, care a vorbit despre metode pedagogice în predarea cursului Cultura Informaţiei;
- Nicolae CONSTANTINESCU, Comunitatea Kosson, România a prezentat noi instrumente de redactare a textului ca resursă dinamică;
- Lenuţa URSACHI, Biblioteca Universităţii „Dunărea de Jos” din Galaţi s-a axat pe experienţa Bibliotecii Universităţii„Dunărea de Jos” din Galaţi privind educarea utilizatorilor pentru căutarea şi organizarea eficientă a informaţiei.

Din partea IDSI la lucrările şcolii de vară participă dr. hab. Nelly ŢURCAN şi drd. Lilian FRIPTULEAC.

Sesiunile școlii de vară suntr transmise online de IDSI pe IDSI TV.

Lucrările din 26 iunie 2017:

Lucrările din 27 iunie 2017:

Categoria: Noutăţi IDSI Cuvinte-cheie: Lilian Friptuleac, deplasare, Nelly Țurcan
Ultima actualizare:  29-06-2017 16:12:20
Sursa:   IDSI

 
2