ISO 9001, ISO 14001, OHSAS 18001 & ISO/IEC 27001 certified

Școala de vară pentru Guvernanța Internetului EuroSSIG 2017

2017-07-21   Accesări: 475  Vizitatori unici: 318

Operarea, managementul și dezvoltarea Internetului - toate sunt subiecte care privesc domeniul Guvernanței Internetului, un domeniu care presupune multiple nivele și mecanisme multiparticipative cu numeroase părți interesate, dar și multiple implicații politice, economice, sociale și legale. Toate acestea sunt subiecte discutate în cadrul Școlii de vară europene pentru Guvernanța Internetului EuroSSIG 2017 din Meissen, Germania, care are loc în perioada 16-22 iulie.

EuroSSIG se află la cea de-a 11 ediție și reprezintă un program academic multidisciplinar unic. Programul este bazat pe o abordare bine echilibrată de prelegeri teoretice prezentate de cadre universitare și prezentări cu caracter practic și aplicativ din partea unor experți recunoscuți din comunitatea tehnică, mediul de afaceri și cel de elaborare a politicilor. Acest eveniment oferă oportunități unice de învățare într-un mediu multiparticipativ și comunicare interactivă intensă atât cu colegii, cât și profesorii. Fondatorul șolii de vară și unul dintre experții renumiți din domeniul Guvernanței Internetului este Prof. Wolfgang Kleinwächter de la Universitatea din Aarhus.

Republica Moldova este reprezentată în cadrul școlii de vară de Irina Cojocaru, cercetător la Institutul de Dezvoltare a Societății Informaționale și Natalia Șeremet, manager web și rețele sociale la Centrul de Resurse Juridice din Moldova.

EuroSSIG oferă un mediu de învățare unic pentru doctoranzi și tineri profesioniști care reprezintă sectorul privat, administrarea publică și societatea civilă. De la prima ediție a EuroSSIG din 2007, 259 studenți din 77 de țări cu vârsta cuprinsă între 22 și 55 de ani, au beneficiat de oportunitatea de a învăța despre Guvernanța Internetului.

Categoria: Noutăţi IDSI Cuvinte-cheie: deplasare, Guvernanta Internetului
Ultima actualizare:  01-08-2017 10:07:36
Sursa:   IDSI

 
3