ISO 9001, ISO 14001, OHSAS 18001 & ISO/IEC 27001 certified

Securitatea informaţiei – imperativ al zilei

2015-06-12   Accesări: 3409  Vizitatori unici: 1651

La 9 iunie 2015 a avut loc o întrevedere a reprezentanţilor AŞM cu colaboratorii Serviciului de Informaţie şi Securitate (SIS). În cadrul discuţiei a fost abordată problema stabilirii unei colaborări între SIS şi AŞM în domeniul securităţii informaţiei.

Institutul de Dezvoltare a Societăţii Informaţionale (IDSI) a fost reprezentat de secretarul ştiinţific, dr. Guzun Mihail. Dumnealui a menţionat că IDSI a implementat şi menţine un sistem integrat de management „Calitate/Mediu/Sănătate şi Securitate Ocupaţională/Securitate a Informaţiei”.

Sistemul de Management al Securităţii Informaţiei, bazat pe cerinţele standardului internaţional ISO/IEC 27001:2013, prevede o abordare complexă în ceea ce priveşte protecţia informaţiei şi include aspectele tehnic, juridic, educaţional, managerial al securităţii. Punctul de start la implementarea sistemului de management al securităţii informaţiei (SMSI) este identificarea resurselor informaţionale care necesită să fie protejate, analiza de risc bazată pe cunoaşterea ameninţărilor şi a vulnerabilităţilor resurselor informaţionale.
Implementând SMSI în propria organizaţie, colaboratorii IDSI au acumulat experienţa necesară pentru instituirea SMSI şi sunt disponibili să acorde asistenţă organizaţiilor care doresc să-şi sporească performanţele în domeniul securităţii informaţiei.

Colaboratorii SIS s-au arătat interesaţi de propunerile înaintate de reprezentanţii AŞM şi au convenit asupra încheierii unui Acord de colaborare, ce va constitui baza activităţilor ulterioare şi ar crea o viziune mai clară de interacţiune privind posibilităţile instituţiilor de cercetare, orientate spre necesităţile Serviciului.
 

Categoria: Noutăţi IDSI Cuvinte-cheie: managementul calităţii, ISO, IDSI, ASM, securitatea informaţiei, SIS
Ultima actualizare:  12-06-2015 10:58:53
Sursa:    IDSI, foto: asm.md

 
3