ISO 9001, ISO 14001, ISO 45001 & ISO/IEC 27001 certified

Şedinţa festivă a Academiei de Ştiinţe, consacrată Sărbătorii Naţionale „Limba Noastră cea Română”

2015-08-31   Accesări: 2226  Vizitatori unici: 1161

Luni, 31 august 2015, ora 8:00, în Sala Azurie a Academiei de Ştiinţe a Moldovei (bd Ștefan cel Mare și Sfânt, nr. 1) a avut loc Şedinţa festivă a Adunării Generale a Academiei de Ştiinţe a Moldovei, consacrată Sărbătorii Naţionale "Limba Noastră cea Română".

La festivitate a participat prim-ministrul Valeriu STRELEŢ.

Şedinţa festivă a fost deschisă de preşedintele Academiei de Ştiinţe, acad. Gheorghe DUCA, care a adresat un mesaj de felicitare cu ocazia Sărbătorii Naţionale Limba Noastră cea Română.

În cadrul festivităţii, scriitorul Ion HADÂRCĂ, membru corespondent al Academiei de Ştiinţe a Moldovei, a susţinut o prelegere publică cu genericul „Limba română versus politica”.

În contextul sărbătorii Limbii Române, a fost făcută publică decizia Consiliului Suprem pentru Ştiinţă şi Dezvoltare Tehnologică privind atribuirea numelui marelui om de cultură, lingvistului şi publicistului Constantin TĂNASE, Centrului Naţional de Terminologie al Institutului de Filologie al AŞM.

De asemenea, în holul Academiei a fost vernisată o Expoziţie de fotografii, dedicată Sărbătorii Naţionale „Limba noastră cea Română”, realizată de Eugenia Tofan, şef Centrul Media al AŞM.

Ulterior, conducerea Academiei a participat la depunerea de flori pe Aleea Clasicilor.

La şedinţă au participat membrii titulari şi corespondenţi, Doctorii Honoris Causa, membrii de onoare ai AŞM, precum şi parlamentari, miniştri, rectori, prorectori, directori, vicedirectori, secretari ştiinţifici ai institutelor de cercetare, doctoranzi, masteranzi, studenţi şi liceeni. 

Evenimentul a fost transmis live de IDSI si poate fi vizualizat aici

Categoria: ASM Cuvinte-cheie: ASM
Ultima actualizare:  31-08-2015 20:49:02
Sursa:   www.asm.md 

 
1
 

Academia de Ştiinţe a Moldovei

Biblioteca Municipala B.P. Hasdeu

Asociaţia Bibliotecarilor din Republica Moldova

Biblioteca Nationala a Republicii Moldova