ISO 9001, ISO 14001, ISO 45001 & ISO/IEC 27001 certified

Taxe reduse de procesare a articolelor științifice în reviste de prestigiu!

2020-10-22   Accesări: 1519  Vizitatori unici: 1042

De curând, pentru cercetătorii din Republica Moldova, a apărut posibilitatea de a publica gratis articole științifice în reviste științifice internaționale prestigioase. Astfel, Consorțiul EIFL (Electronic Information for Libraries) a semnat cu World Scientific Publishing un acord, prin care se garantează o reducere de 100% la taxele de procesare a articolelor pentru autorii din Moldova (și din alte țări) la publicarea unui articol în una din cele 111 reviste științifice din întreaga lume. 110 dintre ele sunt hibride și 1 revistă are acces complet deschis. Acordul este valabil până în decembrie 2022. Tematica revistelor: Chimie, Informatică, Economie, Finanțe și management, Inginerie, Știința mediului, Știința materialelor, Matematică, Medicină și științe ale vieții, Fizică.
 
Această scutire de taxe (totală, de 100%) facilitează diseminarea rezultatelor științifice obținute de cercetătorii din mai multe țări, printre care se numără și Republica Moldova: Albania, Botswana, Congo, Fiji, Ghana, Coasta de Fildeș, Kenya, Kosovo, Kârgâzstan, Laos, Lesotho, Malawi, Maldive, Moldova, Myanmar, Namibia, Nepal, Macedonia de Nord, Senegal, Sudan, Tanzania, Uganda, Zambia, Zimbabwe.

O taxă de procesare a articolelor cu reducere de 70% e pentru autorii din: Etiopia și Uzbekistan. Pentru cercetătorii din Armenia, Belarus, Estonia, Georgia, Letonia, Lituania, Palestina, Serbia, taxa de procesare a articolelor este redusă cu 50%.

Când autorul care solicită o astfel de reducere primește e-mailul de acceptare de la World Scientific, acesta trebuie să răspundă expeditorului (care este de obicei editorul) și să-l informeze despre eligibilitatea de obținere a unei reduceri de taxă. Dacă reducerea sau anularea taxei nu a fost acceptată, cercetătorul poate trimite un e-mail la [email protected] pentru a obține asistență în vederea obținerii reducerii.

Lista completă a tuturor revistelor pentru care EIFL a negociat condițiile pentru publicarea în acces deschis cu diverse edituri pentru Republica Moldova (1200 titluri), poate fi consultată AICI.

Pentru mai multe detalii, vizitați https://eifl.net/news/new-eifl-and-world-scientific-agreement-apcs

Categoria: Noutăţi IDSI Cuvinte-cheie: taxa de procesare a articolelor , EIFL, acces deschis, foresight
Ultima actualizare:  22-10-2020 21:35:32
Sursa:   IDSI 

 
1
 

Academia de Ştiinţe a Moldovei

Biblioteca Municipala B.P. Hasdeu

Asociaţia Bibliotecarilor din Republica Moldova

Biblioteca Nationala a Republicii Moldova