ISO 9001, ISO 14001, OHSAS 18001 & ISO/IEC 27001 certified

Training cu participarea experţílor din Estonia

2013-10-18

În perioada 8-10 octombrie curent, în or. Vadul-lui-Vodă, a avut loc un training axat pe scrierea proiectelor europene. Evenimentul a fost organizat de Centrul Proiecte Internaţionale al AŞM, cu susţinerea şi participarea experţilor Consiliului Estonian pentru Cercetare, desfăşurîndu-se în cadrul proiectului de cooperare moldo-estoniană „Moldova – Research Horizon”, finanţat de Ministerul Afacerilor Externe al Estoniei.

La lucrările seminarului de formare au participat Punctele Naţionale de Contact în Orizont 2020 (NCP), Punctele Regionale şi Locale de Informare, precum şi persoane responsabile de relaţii internaţionale din cadrul instituţiilor din sfera ştiinţei şi inovării. Din partea Institutului de Dezvoltare a Societăţii Informaţionale a participat cercetătorul ştiinţific, Svetlana Mihalachi - FET NCP.

În calitate de experţi ai Consiliului Estonian pentru Cercetare au participat: Mari Habicht, Ülle Napa şi Merle Lust. 

În agenda evenimentului s-au înscris subiecte ce ţin de Programul pentru Cercetare şi Inovare Orizont 2020 şi elaborarea unui proiect în cadrul acestui program (structura, formulare de aplicare, elaborarea bugetului şi a pachetelor de lucru, etc.). Purtînd un caracter interactiv, seminarul de instruire a oferit posibilitate participanţilor de a realiza un schimb de informaţii şi experienţă în domeniu, de a se familiariza cu diverse studii de caz şi de a participa la exerciţii practice de scriere a proiectelor europene, fiind, în acest sens, supervizaţi, consultaţi şi evaluaţi de experţii estonieni. 

Categoria: Evenimente Cuvinte-cheie: deplasare, Horizon 2020, training
Ultima actualizare:  24-10-2013 07:38:05
Sursa: