ISO 9001, ISO 14001, OHSAS 18001 & ISO/IEC 27001 certified

UIT: Moldova, pe locul 68 în clasamentul dezvoltării comunicațiilor informaționale

2016-11-23   Accesări: 2036  Vizitatori unici: 948

Uniunea Internațională a Telecomunicațiilor (UIT) a făcut public marți raportul „Measuring the Information Society Report 2016”, cu privire la dezvoltarea tehnologiilor informației și comunicațiilor. Potrivit acestuia, până la sfârșitul anului 2016, 95 la sută din populația lumii a fost acoperită cu semnal celular mobil, iar peste 47 la sută din populația lumii este deja conectată la Internet.

Coreea de Sud pentru al doilea an consecutiv ocupă prima poziție în clasamentul dezvoltării comunicațiilor informaționale. În top zece, de asemenea, au ajuns șapte țări ale Uniunii Europene, China și Japonia.

Republica Moldova ocupă locul 68 cu o poziție mai jos față de anul precedent și se află pe a 5-a poziție printre țările CSI (după Belarus, Federația Rusă, Kazahstan și Azerbaidjan).

„Regiunea CSI este o regiune relativ eterogenă din punct de vedere economic. Patru țări din regiune (Belarus, Republica Moldova, Federația Rusă și Ucraina) sunt clasate ca țări dezvoltate, în timp ce restul ca țări în curs de dezvoltare”.

Potrivit raportului, „cele mai mari viteze, și planuri nelimitate de date în regiune sunt oferite în Republica Moldova, Georgia și Federația Rusă. Numărul conexiunilor la internet în bandă largă în reţele fixe crește constant în ultimii ani, iar până la sfârșitul anului 2015, ratele de penetrare au fost de aproximativ 15 la sută în Georgia și Republica Moldova, iar în Federația Rusă de 19 la sută”.

Vecinele noastre România și Ucraina au ocupat locurile 57 și 71 respectiv.

Uniunea Internaţională a Telecomunicaţiilor (ITU) este organism specializat al ONU, cu sediul la Geneva, în cadrul căreia guvernele şi sectorul privat realizează coordonarea la nivel global a serviciilor de reţele de telecomunicaţii.

Categoria: Noutăţi TIC Internaţional Cuvinte-cheie: UIT, raport, clasament internațional
Ultima actualizare:  23-11-2016 13:52:37
Sursa:   www.agora.md 

 
0