ISO 9001, ISO 14001, ISO 45001 & ISO/IEC 27001 certified

IDSI participă la Global ICT Seoul Forum “Global Collaboration for Creative Economy” din Coreea

2014-11-25   Accesări: 2849  Vizitatori unici: 1447

În perioada 17-21 noiembrie 2014 dr. Igor Cojocaru s-a aflat într-o vizită de studiu în Seoul, Coreea de Sud. Conform datelor UN e-Government Survey din 2012, Coreea de Sud ocupă locul 1 dintre 192 ţări privind indicele de dezvoltare a guvernării electronice.

În cadrul vizitei, pe 18 noiembrie dl Cojocaru a participat la 2014 Global ICT Seoul Forum “Global Collaboration for Creative Economy”, eveniment organizat de Global IT Technology Platform (ITTP) al Institutului de Studii Avansate în Ştiinţă şi Tehnologie din Coreea de Sud (KAIST), SNU International IT Policy Program, în parteneriat cu Ministerul Ştiinţei, TIC şi Planificării Viitoare din Coreea de Sud şi Agenţia Naţională pentru promovarea industriei IT din Coreea de Sud (NIPA).

Forumul a reunit cercetători din mediul academic, reprezentanți ai guvernului, practicieni și alte părți interesate să facă schimb de idei noi, rezultate ştiinţifice, bune practici în domeniul industrial și a oferit oportunităţi de a forma noi viziuni, a explora posibilități pentru cercetări viitoare într-un spirit de colaborare globală. Printre altele, la evenimet au fost realizate diverse prezentări și dezbateri privind varii aspecte academice şi industriale ale domeniul TIC. Printre participanţii la eveniment s-au numărat reprezentanţii guvernului şi NIPA, cercetători şi oficial din sectorul public, companii TIC din Coreea de Sud, studenţii şi absolevenţii programului iTTP@KAIST.

Prezentarea dlui Cojocaru din cadrul Forumului s-a axat pe abordarea bazată pe conceptul Cloud de implementare a guvernării electronice în Republica Moldova şi realizările programului strategic de modernizare tehnologică a Guvernării.

La 19 noiembrie, în cadrul conferinţei organizate la Institutul de Studii Avansate în Ştiinţă şi Tehnologie din Coreea de Sud (KAIST) în parteneriat cu Agenţia Naţională pentru promovarea industriei IT din Coreea de Sud (NIPA), dl Cojocaru a prezentat detaliat experienţa şi parcursul Republicii Moldova în procesul de implementare a Guvernării electronice. În acest context, discuţiile s-au axat pe bunele practici din Moldova de care ar putea beneficia alte ţări în curs de dezvoltare, modelul coreean de implementare a guvernării electronice şi oportunităţile de colaborare moldo-coreeană.

Vizita de studiu a continuat pe 20-21 noiembrie la Institutul de Studii Avansate în Ştiinţă şi Tehnologie din Coreea de Sud (KAIST), prin discuţii cu studenţii internaţionali ai programului iTTP@KAIST, identificarea oportunităţilor de colaborare moldo-coreană, prezentarea activităţilor şi experienţei Institutul de Dezvoltare a Societăţii Informaţionale etc.

Programul iTTP@KAIST a demarat din 2006 avînd misiunea de recrutare și educarea a profesioniștilor în domeniul TIC din inbstituţiile guvernamentale din toată lumea. Pasiunea programului pentru transferul de cunoșinţe şi tehnologii, dar și colaborarea internațională au motivat diverse părți interesate să-şi concentreze eforturile pe schimbul de experiență şi cunoştinţe practice, explorarea și încurajarea eforturilor în vederea dezvoltării durabile, axate pe parteneriate.

KAIST a fost înfiinţată în 1971 drept prima instituţie în ştiinţe şi inginerie orientată pe cercetare din ţară. Conform QS World University Rankings (2013/14) KAIST se află pe locul 60 la nivel mondial şi locul 12 în Asia, fiind considerată a 2-a cea mai bună universitate din Coreea de Sud. Conform datelor QS Asian University Rankings (2014), un clasament regional independent, KAIST este considerată cea mai bună universitate din Coreea de Sud. Times Higher Education în 2014 a clasat KAIST pe poziţia 3 în lume ca cea mai bună universitate, înfiinţată cu mai puţin de 50 de ani în urmă.

Categoria: Noutăţi IDSI Cuvinte-cheie: deplasare, Coreea de Sud, conferinta internationala
Ultima actualizare:  25-11-2014 11:25:13
Sursa:   IDSI 

 
1
 

Academia de Ştiinţe a Moldovei

Biblioteca Municipala B.P. Hasdeu

Asociaţia Bibliotecarilor din Republica Moldova

Biblioteca Nationala a Republicii Moldova