ISO 9001, ISO 14001, ISO 45001 & ISO/IEC 27001 certified

6-10 Iulie: Vizita de studiu în Polonia

2015-07-03   Accesări: 2141  Vizitatori unici: 1201

  În perioada 6-10 Iulie 2015, o echipă de 5 persoane din Moldova va participa la o vizită de studiu în Polonia. Vizita este organizată în cadrul proiectului DISCUS - Platformă de discuții privind problemele de dezvoltare a societății informaționale, coordonat de Institutul de Dezvoltare a Societății Informaționale și finanțat de Fondul Internațional Visegrad.

Grupul care va participa la vizita de studiu este constituit din:
1. Anastasia Ștefanița - Institutul de Dezvoltare a Societății Informaționale, responsabil Relații Internaționale
2. Igor Plamădeală - Consiliul Raional Ialoveni, șef secție Adminsitrație Publică
3. Lilia Golovatic - Primăria comunei Sărata Veche, specialist pentru scrierea și implementarea proiectelor
4. Igor Cernei - Primaria or. Orhei, specialist IT
5. Cristina Smolenschi - Primăria Or. Călărași, Specialist Gestionarea Patrimoniului Public

  Scopul vizitei de studiu reprezintă schimbul de experienţă, transferul de bune practici din Polonia în Republica Moldova, stabilirea de contacte şiîncurajarea colaborării în domeniul societăţii informaţionale (cu accent pe serviciile electronice locale). Obiectivul de bază al acestei activităţi în cadrul proiectului DISCUS reprezintă observarea bunelor practici poloneze de către funcţionarii publici din Moldova dar şi însuşirea lecţiilor învăţate de către autorităţile publice locale poloneze în domeniul serviciilor electronice locale. Organizatorii vizitei de studiu urmăresc ca la întoarcerea din Polonia cei 4 funcţionari publici locali moldoveni să reuşească să aplice în practică cunoştinţele acumulate, să propună idei de proiecte şi activităţi concrete de perspectivă pentru implementarea serviciilor electronice la nivel local.
Programul vizitei de studiu cuprinde întruniri la Ministerul de Justiție al Poloniei, mai multe primării (inclusiv or. Cracovia, Zelonka, Piotrkuv etc.), vizitarea bibliotecilor moderne tip centre de prestări servicii.
Vizita de studiu este organizată de IDSI în colaborare cu partenerul din Polonia - Fundația de Dezvoltare a Societății Informaționale.

Categoria: Noutăţi IDSI Cuvinte-cheie: DISCUS, Polonia
Ultima actualizare:  03-07-2015 16:38:35
Sursa:   discus.idsi.md

 
1
 

Academia de Ştiinţe a Moldovei

Biblioteca Municipala B.P. Hasdeu

Asociaţia Bibliotecarilor din Republica Moldova

Biblioteca Nationala a Republicii Moldova