ISO 9001, ISO 14001, OHSAS 18001 & ISO/IEC 27001 certified

Zi de informare COST

2013-11-27

Marţi 26 noiembrie, AŞM în colaborare cu Oficiul COST din Bruxelles, Belgia a organizat o zi de informare privind programul COST pentru comunitatea academică. Evenimentul care a durat 3 ore, a întrunit coordonatorii naţionali de proiecte europene în derulare, participanţi la Acţiunile COST, directori ai institutelor AŞM, persoanele responsabile de relaţii ştiinţifice internaţionale din cadrul instituţiilor AŞM, Punctele Naţionale de Contact în Programul European Orizont 2020. Experţii internaţionali de la Oficiul COST din Belgia, România, dar şi coordonatorii unor acţiuni COST din Italia, Franţa şi Belgia au împărtăşit din experienţa participării în programul COST şi impactul acestuia asupra dezvoltării reţelelor de colaborare între cercetătorii din diverse ţări.

COST (European Cooperation in Science and Technology) este instrumentul European prin care este sprijinită cooperarea ştiinţifică şi tehnică a cercetătorilor din Europa. În prezent structura COST are în componenţă 36 de state membre: Austria, Belgia, Bulgaria, Croatia, Cipru, Republica Cehă, Danemarca, Estonia, Finlanda, Republica Macedonia, Franţa, Germania, Grecia, Ungaria, Islanda, Irlanda, Italia, Letonia, Lituania, Luxemburg, Malta, Olanda, Norvegia, Polonia, Portugalia, România , Serbia, Republica Slovacă, Slovenia, Spania, Suedia, Elveţia, Turcia, Regatul Unit al Marii Britanii, fosta Republica Iugoslavă a Macedoniei si un stat asociat: Israel.

Acţiunile COST au ca scop coordonarea la nivel european a cercetărilor realizate pe plan naţional. COST oferă sprijin financiar pentru eforturile de cooperare a grupurilor ştiinţifice din toata Europa şi de coordonare a acestor reţele de cercetare numite "Acţiuni". Fondurile vor acoperi costurile reţelelor de cercetare, cum ar fi: conferinţe, ateliere de lucru, seminarii, întâlniri, etc. Toate informaţiile relevante privind domeniile prioritare COST, modalităţile de participare, acţiunile în derulare şi persoanele de contact relevante pot fi găsite pe site-ul programului la www.cost.eu

Responsabilul pentru cooperarea cu oficiul COST din cadrul AŞM a prezentat oportunităţile pentru participarea reprezentanţilor comunităţii ştiinţifice naţionale la acţiunile COST, modalităţile de implicare şi sursele de informaţii relevante. Următorul termen-limită pentru depunerea propunerilor de noi acţiuni COST este 8 martie 2014.

Din partea IDSI la eveniment au participat 2 angajaţi.

Categoria: Noutăţi IDSI Cuvinte-cheie: COST, ASM
Ultima actualizare:  27-11-2013 17:19:33
Sursa: