ISO 9001, ISO 14001, ISO 45001 & ISO/IEC 27001 certified

Ziua Internațională a Persoanelor cu Dizabilități

2016-12-03   Accesări: 2588  Vizitatori unici: 1285

La data de 3 decembrie, anual, este marcată Ziua Internațională a Persoanelor cu Dizabilități. Această zi are drept obiectiv de a promova încurajarea și susținerea demnității persoanelor care se confruntă cu handicap, a drepturilor și a bunăstării lor. Este cea mai bună ocazie pentru schimbarea atitudinii față de aceste persoane prin înlăturarea barierelor în ceea ce privește implicarea lor în diverse sfere de activitate.

 

Potrivit Biroului Național de Statistică, Persoanele cu dizabilităţi reprezintă aproximativ 5 la sută din populaţia ţării. Numărul estimat al persoanelor cu dizabilităţi în Republica Moldova este de 184,5 mii persoane, inclusiv 12,9 mii copii cu vîrsta de 0-17 ani. Persoanele cu dizabilităţi reprezintă 5,2% din populaţia totală a ţării, iar copiii cu dizabilităţi constituie 1,9% din numărul total al copiilor din Republica Moldova.

În pofida tuturor condițiilor dure ale vieții, persoanele cu dizabilități trebuie să poată să își îndeplinească rolul în societate plecând de la șanse egale cu ceilalți. Este foarte important să se pună accentul pe abilitatea persoanei, ci nu pe dizabilitate acesteia. Un ajutor imens ar fi ca  fiecare instituție să creeze locuri de muncă și să angajeze personae cu dezabilități.

Institutul de Dezvoltare a Societății Informaționale susține și încurajează prin fapte concrete aceste personae: în cadrul IDSI sunt angajate 2 persoane cu dizabilități.
 

 

Categoria: Responsabilitate Socială Cuvinte-cheie: Ziua internațională a persoanelor cu dizabilități, Zile internaționale
Ultima actualizare:  05-12-2016 11:41:22
Sursa:  

 
0
 

Academia de Ştiinţe a Moldovei

Biblioteca Municipala B.P. Hasdeu

Asociaţia Bibliotecarilor din Republica Moldova

Biblioteca Nationala a Republicii Moldova