ISO 9001, ISO 14001, ISO 45001 & ISO/IEC 27001 certified

A 50-a aniversare a Zilei Mondiale a Telecomunicațiilor și a Societății Informaționale

2019-05-17   Accesări: 1026  Vizitatori unici: 735

Azi, 17 mai 2019 se celebrează cea de-a 50-a aniversare a Zilei Mondiale a Telecomunicațiilor și a Societății Informaționale, care a fost sărbătorită anual începând cu anul 1969. Această zi marchează înființarea Uniunii Internaționale a Telecomunicațiilor la 17 mai 1865, când a fost semnată la Paris prima Convenție Internațională de Telegrafe.

Celebrarea aniversării de către Uniunea Internațională a Telecomunicațiilor din acest an se va concentra asupra temei "Depășirea diferenței în standardizare".

Tema zilei din 2019 le va permite membrilor ITU și altor părți interesate să identifice oportunitățile de:
• participare a țărilor în curs de dezvoltare la procesul de elaborare a standardelor ITU;
• împuternicirea experților locali în procesul de standardizare la nivel național, regional și internațional;
• promovarea punerii în aplicare a standardelor internaționale în țările în curs de dezvoltare.

Scopul Zilei Mondiale a Telecomunicațiilor și Societății Informaționale (WTISD) este de a contribui la creșterea gradului de conștientizare a posibilităților pe care le poate aduce utilizarea internetului și a altor tehnologii de informare și comunicare (TIC) societăților și economiilor, precum și a modalităților de depășire a decalajului digital.

În Republica Moldova această zi a fost stabilită drept sărbătoare profesională a lucrătorilor din telecomunicații prin Hotărârea Guvernului nr.387 din 9 iunie 1995, iar prin Hotărârea Guvernului nr. 558 din 30.04. 2008 se sărbătorește ca Ziua Mondială a Telecomunicațiilor și Societății Informaționale.

Institutul de Dezvoltare a Societății Informaționale aduce sincere felicitări angajaților săi, precum și tuturor persoanelor angajate în instituțiile și întreprinderile din domeniul TIC, inclusiv TIC în cercetare și inovare, le dorește succese și noi realizări în dezvoltarea și promovorea Societății Informaționale!

Categoria: Noutăţi IDSI Cuvinte-cheie: Ziua Mondială a Telecomunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale
Ultima actualizare:  17-05-2019 09:38:40
Sursa:   IDSI 

 
3
 

Academia de Ştiinţe a Moldovei

Biblioteca Municipala B.P. Hasdeu

Asociaţia Bibliotecarilor din Republica Moldova

Biblioteca Nationala a Republicii Moldova