ISO 9001, ISO 14001, OHSAS 18001 & ISO/IEC 27001 certified

Ziua Mondială a Telecomunicaţiilor şi a Societăţii Informaţionale 2014

2014-05-17   Accesări: 3342  Vizitatori unici: 1518

La 17 mai, comunitatea internațională sărbătorește Ziua Telecomunicaţiilor şi a Societăţii Informaţionale, declarată în urmă cu 149 de ani, odată cu semnarea la Paris, a primei Convenții Internaționale privind Telegrafia, ocazie cu care a fost creată Uniunea Internațională a Telecomunicațiilor (UIT).

În acest an, Ziua Mondială a Telecomunicaţiilor şi a Societăţii Informaţionale se desfășoară sub genericul ,,Acces în bandă largă pentru o dezvoltare durabilă”. Comunicaţiile electronice în bandă largă au devenit o prioritate la nivel mondial ca urmare a faptului că societatea bazată pe cunoaştere are un impact semnificativ asupra competitivităţii, dezvoltării rapide a comunicaţiilor şi a industriei tehnologiei informaţiei.

Intenţia Zilei Mondiale a Telecomunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale (din engleză, WTISD - World Telecommunication and Information Society Day) este de a contribui la conştientizarea majorelor posibilităţi pe care le oferă Internetul şi tehnologiile informaţionale şi ale comunicaţiilor, pentru societate, şi progresarea domeniului digital.

Cu această ocazie, echipa Institutului de Dezvoltare a Societăţii Informaționale urează tuturor celor implicaţi în domeniu multe realizări şi, desigur, noi perspective în sfera TIC.

Categoria: Noutăţi IDSI Cuvinte-cheie: societate informationala, Ziua Mondială a Telecomunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale
Ultima actualizare:  28-04-2016 11:04:17
Sursa:  

 
0