ISO 9001, ISO 14001, OHSAS 18001 & ISO/IEC 27001 certified

Ziua Siguranței pe Internet, la ULIM

2018-02-13   Accesări: 1835  Vizitatori unici: 1016

Anual, în peste o sută de țări, în a doua săptămână a lunii februarie, se marchează Ziua siguranței pe internet. În contextul activităților Centrului de Informare al Uniunii Europene în cadrul ULIM, Departamentul Informaţional Biblioteconomic a organizat la 9 februarie, lecția publică Siguranța navigării pe internet a tinerilor din R. Moldova, susținută de dr. Igor Cojocaru, directorul Institutului de Dezvoltare a Societății Informaționale.

Dr. hab. prof. univ. Elena Prus, vicerector pentru cercetare științifică, a rostit un cuvânt de salut, cu referiri la marile transformări ale erei post-industriale, avansării noilor tehnologii și siguranței informațiilor veridice a mijloacelor de informare în masă.

Dr. Igor Cojocaru a oferit studenților o lecție privind protecția on-line și riscurile ce le comportă tehnologiile informaționale. Accesul facil reprezintă una dintre premisele bunei funcţionări a societăţii moderne. Cu cât o societate este mai informatizată, cu atât este mai vulnerabilă, iar asigurarea securităţii spaţiului cibernetic trebuie să constituie o preocupare majoră a tuturor actorilor implicaţi, mai ales, la nivel instituţional.

Majoritatea incidentelor de securitate sunt generate de o gestiune şi organizare necorespunzătoare, şi mai puţin din cauza unei deficienţe a mecanismelor de securitate.

Categoria: Noutăţi TIC în Republica Moldova Cuvinte-cheie: siguranta pe Internet, Igor Cojocaru
Ultima actualizare:  13-02-2018 16:32:33
Sursa:   Serviciul de Marketing și Comunicare, ULIM 

 
4