ISO 9001, ISO 14001, ISO 45001 & ISO/IEC 27001 certified

Felicitare cu prilejul Zilei internaţionale a ştiinței

2014-11-10   Accesări: 4310  Vizitatori unici: 1821


Mult stimaţi membrii ai comunităţii ştiinţifice,

La 10 noiembrie 2014, noi toţi vom celebra Ziua Ştiinței, sărbătoare marcată la nivel naţional, dar şi de comunitatea oamenilor de ştiință din întreaga lume.

Instituită în Republica Moldova prin Hotărârea Guvernului, această sărbătoare este organizată în contextul Zilei Internaționale a Științei pentru Pace și Dezvoltare, proclamată și stabilită de către UNESCO, în intenția de a reconfirma angajamentul față de știință a mapamondului întreg, precum și a națiunii noastre.

Pentru noi, cei angajați în activitatea de cercetare științifică din Republica Moldova, anul curent este marcat de realizări excepționale în Spațiul European de Cercetare. S-a finalizat cu succes Programul Cadru 7 al Uniunii Europene, în care am depus 305 propuneri de proiecte, dintre care 58 de proiecte au fost câștigătoare, iar contribuția Uniunii Europene a constituit peste 4 milioane de Euro. În baza granturilor europene am achiziţionat noi echipamente, am susţinut mobilitatea tinerilor, am adus excelenţa în laboratoarele noastre.

La 1 iulie 2014, concomitent cu statele din Balcanii de Vest (Republica Macedonia, Muntenegru, Serbia, Albania și Bosnia și Herțegovina), în numele Republicii Moldova, am semnat Acordul de Asociere la Programul European pentru Cercetare-Inovare Orizont 2020.
Această performanță nu putea fi obținută decât printr-un efort consolidat al comunității științifice și susținerea oferită de către autoritățile naționale, precum și partenerii de dezvoltare europeni.

Ziua Științei constituie o ocazie în plus de a Vă îndemna să dăm dovadă de pregătire fundamentală și inițiativă în continuare, să tindem spre rezultate care, prin excelență, să reflecte integral capacitățile și abilitățile noastre.

Anul acesta finalizează un ciclu de proiecte naționale, rezultatele având impact evident în economie, educație, cultură și societate în ansamblu. Urmează să propunem noi concepte și proiecte axate pe transformarea și dezvoltarea durabilă a țării.

Cu prilejul acestei sărbători internaționale și zilei profesionale a angajaților din sfera științei și inovării, în numele Consiliului Suprem pentru Ştiinţă şi Dezvoltare Tehnologică, Vă felicit cordial și Vă urez înțelepciune și clarviziune pentru harul creativ, sănătate și putere pentru materializarea ideilor, capacitate și consecvență pentru transformarea acestora în realități.

Academician Gheorghe Duca,
Președintele Academiei de Științe a Moldovei

sursa: www.asm.md

Categoria: ASM Cuvinte-cheie: ştiinţa, ASM
Ultima actualizare:  11-11-2014 14:23:23
Sursa:   http://www.youtube.com/watch?v=baGP0gDtY98&feature=youtu.be

 
2
 

Academia de Ştiinţe a Moldovei

Biblioteca Municipala B.P. Hasdeu

Asociaţia Bibliotecarilor din Republica Moldova

Biblioteca Nationala a Republicii Moldova