ISO 9001, ISO 14001, ISO 45001 & ISO/IEC 27001 certified

A V-a Conferinţă a absolvenţilor programului L.Kirkland

2015-05-18   Accesări: 2643  Vizitatori unici: 1376


La data de 15-16 mai, în Polonia, Varşovia a avut loc a V-a Conferinţă a absolvenţilor programului L. Kirkland precum şi Conferinţa de marcare a 15 ani de activitate a Fundaţiei Polono-Americană Libertate.
Anastasia Ştefaniţa, în calitate de absolventă a programului Kirkland, promoţia an. 2013-2014, a reprezentat Institutul de Dezvoltare a Societăţii Informaţionale.
La evenimentul festiv de marcare a 15 ani de activitate a Fundaţiei Polono-Americană Libertate au fost decernate un şir de premii mai multor organizaţii din Polonia, care au un impact pozitiv major în viaţa ţării. La eveniment au fost prezente mai multe personalităţi marcante: prima doamnă Anna Komorowska, Ambasadorul SUA la Varşovia - Excelenţa Sa Stephen Mull, şeful Cancelariei Prezidenţiale - Jacek Michalowski etc.
Fundația Polono-Americană Libertate are misiunea de a promova democrația, societatea civilă, dezvoltarea economică și șanse egale în Polonia precum și în alte țări din Europa Centrală și de Est.

A urmat cea de a V-a Conferinţă a absolvenţilor programului L. Kirkland cu mai multe cursuri ale specialiştilor naţionali din Polonia. Profesorul Leszek Balcerowicz, fost vicepremier şi ministru de finanţe, a vorbit despre perspectivele şi problemele creşterii economice în Europa. Jaroslaw Pietras, ex-ministru al afacerilor europene, director general, Parlamentul European, a analizat subiectul: Uniunea Europeană în timpuri agitate. Andrew Nagorski, scriitor, publicist, Președinte al Consiliului de Administrație al Fundaţiei Polono-Americană Libertate, a prezentat subiectul: SUA în lume în perioada 2000-2015.
În cea de a doua zi a conferinţei au fost organizate mai multe paneluri de discuţii şi prezentări cu diverse teme, aşa ca: Inovarea şi participarea societăţii; Consecinţele social-economice ale migraţiei; Corupţia şi combaterea ei; Procesul de descentralizare ş.a.
La eveniment au participat în jur de 300 absolvenţi ai programului Kirkland din toate promoţiile, din diferite ţări: Ucraina, Rusia, Moldova, Belorusia, Kazahstan, Armenia, Georgia etc.

Categoria: Noutăţi IDSI Cuvinte-cheie: Polonia, Anastasia Ştefaniţa, 2015
Ultima actualizare:  18-05-2015 11:14:15
Sursa:   idsi.md

 
3
 

Academia de Ştiinţe a Moldovei

Biblioteca Municipala B.P. Hasdeu

Asociaţia Bibliotecarilor din Republica Moldova

Biblioteca Nationala a Republicii Moldova