ISO 9001, ISO 14001, ISO 45001 & ISO/IEC 27001 certified

Angajat al IDSI - bursier Kirkland, Polonia

2014-07-02   Accesări: 2593  Vizitatori unici: 1398

În perioada septembrie 2013 - iunie 2014, Anastasia Ştefaniţa, responsabil relaţii internaţionale al IDSI a participat în cadrul programului de burse Lane Kirkland în Varşovia, Polonia. Programul de burse presupune un an academic de studii în una dintre universităţile din Polonia, studierea limbii poloneze, scrierea şi apărarea lucrării de cercetare, desfăşurarea unui stagiu de practică de cel puţin 2 săptămâni în una dintre autorităţile/instituţiile din Polonia precum şi participarea la un şir de activităţi ştiinţifice şi socio-culturale.

Programul este destinat tinerilor din Europa Centrală şi de Est cu scopul susţinerii dezvoltării democraţiei şi a transformărilor de piaţă liberă din această zonă. Pînă la moment din Republica Moldova au participat 16 bursieri.

Anastasia Ştefaniţa a studiat la Universitatea din Varşovia (facultatea administraţie publică) 2 semestre şi a realizat stagiul de practică în cadrul Fundaţiei de Dezvoltare a Societăţii Informaţionale din Varşovia. Tema lucrării de cercetare a fost: “Modelul de integrare europeană a Poloniei în domeniul dezvoltării societăţii informaţionale” (în poloneză: Polski model integracji europejskiej w dziedzinie rozwoju społeczeństwa informacyjnego). În principal, lucrarea avut drept scop analiza bunelor practici din Polonia în procesul de dezvoltare a societăţii informaţionale dar şi analiza comparativă dintre Polonia şi Republica Moldova în această sferă.

Anastasia a fost premiată cu diplomă de excelenţă pentru întreaga activitate ştiinţifică desfăşurată timp de un an academic in Polonia. Anastasia Ştefaniţa recomandă tinerilor din Republica Moldova participarea în acest program pentru că “este o experienţă unică într-o ţară europeană, care îţi oferă multe trăiri şi noi provocări”.

Mai multe detalii despre programul Lane Kirkland vedeţi aici: http://www.kirkland.pl/en/ sau http://www.kirkland.pl/ru

Categoria: Noutăţi IDSI Cuvinte-cheie: stagiere, programul Lane Kirkland, Polonia
Ultima actualizare:  02-07-2014 10:59:13
Sursa:   IDSI 

 
5
 

Academia de Ştiinţe a Moldovei

Biblioteca Municipala B.P. Hasdeu

Asociaţia Bibliotecarilor din Republica Moldova

Biblioteca Nationala a Republicii Moldova