ISO 9001, ISO 14001, ISO 45001 & ISO/IEC 27001 certified

Acțiune COST - Rețea europeană pentru evaluarea cercetării în științele sociale și umaniste

Accesări: 931  Vizitatori unici: 673

Proiect
ENRESSH - Rețeaua europeană pentru evaluarea cercetării în științele sociale și umaniste 

Nr.contract
CA15137
 
Finantare
COST - European Cooperation in Science and Technology  
 
Despre proiect  

"Rețeaua europeană pentru evaluarea cercetării în științele sociale și umaniste" este o acțiune COST, care a demarat în aprilie 2016 și se încheie în aprilie 2020. Propusă de un grup de aproximativ 20 de cercetători din 16 țări, rețeaua reunește în prezent mai mult de 125 de participanți din 36 de țări.

ENRESSH își propune să dezvolte bune practici, clare pentru domeniul evaluarea cercetării în științele sociale și umaniste. Acțiunea reunește numeroși experți în domenii, precum studiile de evaluare, factori de decizie și membri ai organizațiilor de evaluare, precum și cercetători din disciplinele sociale și umaniste. Abordarea se bazează pe compararea și fertilizarea încrucișată a direcțiilor de lucru dedicate evaluării științelor sociale și umaniste în curs de dezvoltare în diferite părți ale Europei, cu scopul de a evita dublarea eforturilor și de a obține performanțe sporite.

Obiectivele principale ale acțiunii sunt:
• îmbunătățirea procedurilor de evaluare, pentru a ține seama de diversitatea și bogăția cercetărilor în domeniul științelor sociale și umaniste;
• argumentarea solidă a modalităților prin care științele sociale și umaniste adaugă valoare societății;
• suport cercetătorilor din domeniul științelor sociale și umaniste pentru adaptarea agendelor de cercetare și depășirea fragmentării.

În anii următori, echipa de proiect va organiza conferințe, ateliere și întâlniri pentru a reduce decalajul dintre cercetători implicați în evaluarea cercetărilor din domeniul științelor sociale și umaniste, managerii din sfera cercetării și factorii de decizie.

Parteneri
125 de participanți din 36 de țări 

Durata
aprilie 2016 - aprilie 2020
 
Link
 
Activități
IDSI este unul dintre participanții acțiunii ENRESSH, din grupul țărilor de vecinătate COST.
În anul 2017 IDSI a participat în sondajul realizat de ENRESSH privind bazele de date și repozitoriile europene pentru rezultatele cercetărilor din domeniul științelor sociale și umaniste, realizat de Universitatea din Antwerp, Belgia.
În iulie 2017, rezultatele studiului realizat au fost publicate într-un Raport privind bazele de date și repozitoriile europene pentru rezultatele cercetărilor din domeniul științelor sociale și umaniste, disponibile atât pe site-ul acțiunii ENRESSH, cât și EuroCRIS.
 
Raportul dat conține informație despre IBN - Instrumentul Bibliometric Național, cea mai mare bibliotecă electronică cu Acces Deschis la articole publicate în revistele științifice din Republica Moldova în perioada 1993-2018.
 
 
  •  

  


Ultima actualizare:  28-04-2018 15:53:31
Sursa:   IDSI 

Social plugin

Academia de Ştiinţe a Moldovei

Biblioteca Municipala B.P. Hasdeu

Asociaţia Bibliotecarilor din Republica Moldova

Biblioteca Nationala a Republicii Moldova