ISO 9001, ISO 14001, ISO 45001 & ISO/IEC 27001 certified

Anunt: Atelier „Implementarea politicilor instituționale privind Știința Deschisă”

2021-12-01   Accesări: 700  Vizitatori unici: 361

Foaia de parcurs a Spațiului European de Cercetare pentru perioada 2015-2020 stabilește drept una dintre prioritățile de bază Circulația optimă și transferul de cunoștințe științifice. Accentul priorității este pus pe implementarea deplină la nivel național a politicilor de transfer al cunoștințelor pentru a maximaliza exploatarea rezultatelor științifice și accesul deschis la publicații și date științifice în contextul unei științe deschise.

Deschiderea științei impune o nouă abordare sistemică, în special în strategiile și politicile aprobate la nivel național și internațional. În Republica Moldova este necesară promovarea și implementarea politicilor Științei Deschise. Activitățile de promovare a Științei Deschise necesită și acțiuni concrete de instruire, de difuzare, de implementare care să fie coordonate la nivel național și instituțional.

Institutul de Dezvoltare a Societății Informaționale (IDSI) în parteneriat cu Universitatea de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemițanu” (USMF) organizează Atelierul cu genericul „Implementarea politicilor instituționale privind Știința Deschisă”.

Atelierul va avea loc la 16 decembrie 2021, începând cu ora 10:00, în format mixt.

Cu prezență fizică atelierul se va desfășura în cadrul Universității de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemițanu”, iar participarea online va fi asigurată prin conectare pe platforma Zoom.

În cadrul atelierului se vor discuta:

  • Situația actuală a Științei Deschise în Republica Moldova prin prisma inițiativelor, cadrului național existent și a bunelor practici internaționale;
  • Practici de implementare a politicilor instituționale privind Știința Deschisă;
  • Opiniile actorilor procesului de cercetare cu privire la implementarea politicilor de Știință Deschisă.

Evenimentul se desfășoară în cadrul Proiectului „Stimularea angajamentului Republicii Moldova în Știința Deschisă: suport metodologic și aplicativ”.

La atelier sunt invitați să participe reprezentanții universităților, instituțiilor de cercetare, bibliotecilor, arhivelor, pentru schimb de experiență, de idei și bune practici privind Știința Deschisă.

Formularul de înregistrare poate fi accesat la adresa: https://forms.gle/gWbUYMxGXHXXEawLA

Termenul limită de înregistrare pentru participare la atelier – 14 decembrie 2021.

Pentru informații: Telefon: (+373-22) 28 98 48 Fax: (+373-22) 28 98 49
E-mail: info @ idsi.md

Categoria: Noutăţi IDSI Cuvinte-cheie: știința deschisă, atelier de lucru
Ultima actualizare:  17-12-2021 22:20:32
Sursa:   IDSI

 
0
 

Academia de Ştiinţe a Moldovei

Biblioteca Municipala B.P. Hasdeu

Asociaţia Bibliotecarilor din Republica Moldova

Biblioteca Nationala a Republicii Moldova