ISO 9001, ISO 14001, OHSAS 18001 & ISO/IEC 27001 certified

Atenţie! Riscuri şi ameninţări cibernetice de tipul “Ransomware-ul CTB Locker”

2015-02-22   Accesări: 2022  Vizitatori unici: 901

Atacurile la resursele informaţionale devin tot mai insistente şi mai sofisticate. Despre o metodă de atac, recent aplicată de infractori, Institutul de Dezvoltare a Societăţii Informaţionale a avertizat instituţiile AŞM, reproducând un semnal al Centrului pentru Securitatea Cibernetică CERT-GOV.md din cadrul Centrului de Telecomunicaţii Speciale al Cancelariei de Stat.

Scopul acestui malware este obţinerea de mijloace băneşti, software-ul maliţios de tipul Ransomware-ul CTB Locker blocând accesul la diferite tipuri de fişiere, iar victima fiind pusă în situaţia când accesul la informaţiile blocate poate fi obţinut doar contra plată, în caz contrar, informaţia fiind ştearsă.

Pentru a preveni infectarea sistemelor informaţionale recomandăm să luaţi măsurile necesare pentru diminuarea riscurilor de infectare.

Recomandăm să actualizaţi cu regularitate programele antivirus şi sistemele de operare şi, de asemenea, să elaboraţi şi să adoptaţi politici de securitate informaţională.

Vă recomandăm să accesaţi pagina http://idsi.md/suport, unde veţi putea găsi informaţii privind metodele de protecţie recomandate de specialişti, adresele şi modalităţile de comunicare a eventualelor incidente de securitate cibernetică.
IDSI, în conformitate cu prevederile procedurilor interne, instituite în cadrul Sistemului de Management al Securităţii Informaţiei, bazat pe cerinţele standardului internaţional ISO/IEC 27001, facilitează schimbul de informaţii privind incidentele ţi vulnerabilităţile IT şi diseminează informaţiile legate de noi ameninţări, care ar putea împiedică funcţionarea sistemelor IT din sfera CDI.

Suntem disponibili să oferim informaţii şi consultanţă privind măsurile pro-active de securitate a informaţiei în baza unor abordări sistemice oferite de standardele ISO/CEI 27000, şi să asigurăm suport tehnic pentru furnizarea de informaţii şi recomandări tehnice.

Vedeţi şi noutatea “O problemă mereu actuală – securitatea informaţiei”

Categoria: Noutăţi IDSI Cuvinte-cheie: suport, securitatea cibernetică, rețeaua ACADEMICA
Ultima actualizare:  23-02-2015 10:30:54
Sursa:   IDSI

 
7