ISO 9001, ISO 14001, ISO 45001 & ISO/IEC 27001 certified

Digital Assembly 2017 "Europa digitală: investind în viitor"

2017-06-16   Accesări: 1748  Vizitatori unici: 1189

Digital Assembly 2017 are loc pe 15-16 iunie în Valletta, Malta, fiind un eveniment co-organizat de Comisia Europeană și Președinția malteză a Consiliului Uniunii Europene.

Digital Assembly 2017 #da17eu reprezintă o oportunitate excelentă pentru părțile interesate de a dezbate, a face bilanțul și planuri de perspectivă privind modul în care Europa și partenerii săi din întreaga lume se pregătesc pentru transformarea digitală. Totodată, evenimentul reprezintă o oportunitate de dialog cu privire la beneficiile Uniunii digitale pentru cetățeni, cu accent deosebit pe generațiile tinere.

Evenimentul marchează o piatră de hotar în dezvoltarea Pieței digitale unice, întrucât din 15 iunie tarifele de roaming în interiorul Uniunii Europene sunt eliminate. De acum înainte, cetățenii care călătoresc în interiorul UE vor putea să apeleze, să comunice și să se conecteze pe dispozitivele mobile la același preț pe care îl plătesc acasă.
Uniunea Europeană intenționează să elimine tarifele roaming pentru cele șase țări membre ale Parteneriatului Estic (printre care și Republica Moldova), a declarat șeful Serviciului European de Acțiune Externă Boris Yaroshevich, responsabil pentru direcția Parteneriatului Estic, cooperarea regională și OSCE. Ideea este deocamdată la nivel de discuții.

Digital Assembly 2017 a demarat cu o ceremonie de deschidere de nivel înalt și câteva discursuri-cheie relevante. Sesiunile tematice din 16 iunie se vor axa pe prioritățile cheie:
• Data economy
• Noi oportunități digitale
• Securitate cibernetică și Internetul obiectelor
• Transformarea digitală

Digital Assembly 2017 include un șir de ateliere, utile pentru înțelegerea politicilor UE:
ePrivacy
WiFi4EU
Next Generation Internet
Interoperabilitate și standardizare
Conectivitate internațională
European Broadband Fund
Data economy

Evenimentul este difuzat integral pe canalul YouTube Digital Single Market.

Totodată, în dimineața zilei de 15 iunie a avut loc ședința Comitetului de program H2020 TIC, la care a participat directorul IDSI, dr. Igor Cojocaru. Ședința comitetului a fost axată pe schimbul de păreri, elaborarea și dezbaterea Programului de lucru LEIT-ICT 2018-2020.

Categoria: Noutăţi IDSI Cuvinte-cheie: roaming, interoperabilitate, Igor Cojocaru, digital single market, digital assembly, deplasare, data economy, conferinta internationala, Comisia Europeană, TIC
Ultima actualizare:  29-06-2017 16:13:18
Sursa:   IDSI, Agenda.ge 

 
2
 

Academia de Ştiinţe a Moldovei

Biblioteca Municipala B.P. Hasdeu

Asociaţia Bibliotecarilor din Republica Moldova

Biblioteca Nationala a Republicii Moldova