ISO 9001, ISO 14001, OHSAS 18001 & ISO/IEC 27001 certified

Eveniment de parteneriat în Tartu, Estonia

2014-12-08   Accesări: 2659  Vizitatori unici: 1239


În perioada 2-5 decembrie 2014, în or. Tartu din Estonia a avut loc un eveniment de parteneriat al cercetătorilor din Republica Moldova şi cei din Estonia pe diferite domenii de cercetare. Grupul de cercetători din Moldova a cuprins 11 reprezentanţi din domenii precum: tehnologiile; societate informaţională; ecologie şi geografie; protecţia solului; medicină şi farmaceutică; genetica şi protecţia plantelor; microbiologie şi biotehnologie. Grupul reprezentanţilor din RM a inclus atît cercetători ai Academiei de Ştiinţe cât şi reprezentanţi ai mediului de afaceri.
Evenimentul a fost organizat în contextul proiectului “Development Cooperation Project Moldova-Research Horizon Plus”, finanţat de Ministerul Afacerilor Externe al Estoniei şi implementat de către Estonian Research Council.
În cadrul vizitei de studiu reprezentanţii Moldovei au participat la conferinţa “Conclusions of the 7th FP” unde au fost analizate rezultatele participării Estoniei în Programul Cadru 7 al Uniunii Europene. De asemenea, cercetătorii moldoveni au vizitat Centrul Genom al Estoniei şi au participat la întîlniri “faţă în faţă” cu potenţiali partneri din Estonia. În final, a fost organizat un training comun pentru cercetătorii moldoveni şi estonieni, privind Programul Uniunii Europene “Orizont 2020”.
Institutul de Dezvoltare a Societăţii Informaţionale a fost reprezentat de Anastasia Ştefaniţa - reponsabil relaţii internaţionale, care a prezentat la întîlnirea cu cercetărorii estonieni rezultatele şi experienţa IDSI în proiectele naţionale şi internaţionale.
În rezultatul vizitei, reprezentanţii Republicii Moldova au reuşit să discute propuneri concrete de proiecte cu partenerii din Estonia.

Categoria: Evenimente Cuvinte-cheie: Horizon 2020, conferinta, colaborare bilaterala, Anastasia Ştefaniţa
Ultima actualizare:  09-12-2014 15:12:21
Sursa:  

 
0