ISO 9001, ISO 14001, ISO 45001 & ISO/IEC 27001 certified

Laboratoare digitale de fizică în 10 licee din Republica Moldova

2016-02-05   Accesări: 1698  Vizitatori unici: 1022

Anul de studii 2015-2016 va aduce o surpriză în 10 licee din Republica Moldova, ale căror laboratoare de fizică vor fi echipate cu utilaj modern şi echipamente conform ultimelor standarde în domeniul educației. În acest sens, la data de 5 februarie a avut loc evenimentul de transmitere a echipamentelor performante pentru laboratoarele de fizică instituțiilor selectate prin concurs.

La eveniment au participat Ministrul Educaţiei Corina Fusu, Viceministrul Educaţiei Nadia Cristea, Ana Chiriţa, Director Executiv al Asociaţiei Naţionale a Companiilor din Domeniul TIC şi reprezentanţii instituţiilor beneficiare. Dotarea laboratoarelor se desfăşoară în cadrul Proiectului "Smart Classroom" implementat de către Ministerul Educaţiei şi Asociaţia Naţională a Companiilor din Domeniul TIC, cu susţinerea Agenţiei Coreene de Cooperare Internațională. Cele 10 instituţii de învăţământ vor beneficia de dispozitivele hardware și suportul software necesare creării laboratoarelor digitale de fizică PASCO SPARK. Astfel, Republica Moldova se alătură celor peste 100 de țări care utilizează produse şi tehnologii de ultimă oră oferite de compania PASCO, lider global în dezvoltarea soluţiilor inovative în domeniul educaţiei.

Doamna ministru a ținut să sublinieze importanța suportului acordat și a mulțumit Ambasadei Coreei, menționînd că „tehnologiile digitale nu trebuie să reprezinte o simplă adăugare în planul de învăţământ, ele trebuie să fie integrate deplin în serviciul educaţiei la toate nivelele sistemului educațional”.
Instrumentariul performant şi tehnologiile avansate puse la dispoziţia instituţiilor de învăţământ vor contribui la îmbunătățirea procesului de instruire, stimulând capacitatea de învăţare a elevilor şi dezvoltarea abilităţilor transferabile, precum soluţionarea problemelor, gândirea critică şi gândirea reflexivă. Accentul va fi plasat pe învăţarea activă şi înţelegerea profundă, elevii având posibilitatea să verifice aplicabilitatea cunoştinţelor teoretice acumulate în cadrul orelor, să înţeleagă corelaţia acestora cu fenomenele reale, să cerceteze probleme şi să testeze soluţii.

Echipamentul din cadrul Laboratorului Digital va fi utilizat pentru predare, demonstrații experimentale şi lucrări practice la o gamă largă de discipline: Științe Integrate, Fizică, Chimie, Biologie, Geografie, Ecologie. Pentru asigurarea implementării eficiente a soluţiilor inovative în educaţie şi familiarizarea cu posibilităţile de utilizare a echipamentului transmis, pe parcursul lunilor ianuarie- martie 2016, profesorii de fizică, informatică, biologie din instituţiile beneficiare participă la o serie de instruiri în acest sens.

Lista instituțiilor selectate pentru dotare cu echipamente:
1. LT „Constantin Stere”, or. Soroca
2. LT Doroțcaia, r. Dubăsari
3. LT. “D. Cantemir”, or. Cantemir
4. LT “Ion Creangă”, mun. Chișinău.
5. LT „Mihai Eminescu”, mun. Bălţi
6. LT „Mihai Sadoveanu”, or. Călărași
7. LT „Principesa N. Dadiani”, mun. Chișinău
8. LT „Pro Succes”, mun. Chişinău
9. LT „Ştefan Holban”, or. Hîncești
10. LT Ștefănești, r. Florești

Categoria: Noutăţi TIC în Republica Moldova Cuvinte-cheie: Coreea de Sud, Ministerul Educaţiei
Ultima actualizare:  05-02-2016 21:28:48
Sursa:   www.edu.gov.md 

 
1
 

Academia de Ştiinţe a Moldovei

Biblioteca Municipala B.P. Hasdeu

Asociaţia Bibliotecarilor din Republica Moldova

Biblioteca Nationala a Republicii Moldova