ISO 9001, ISO 14001, ISO 45001 & ISO/IEC 27001 certified

Seminar la subiectul "Stiinţa informării" la IDSI

2012-11-09


În cadrul cursului de Introducere în Ştiinta Informării (prof. Mariana Harjevschi, director la Biblioteca Publică de Drept, filială a bibliotecii municipale "B.P.Haşdeu", vice-preşedinte al Asociaţiei bibliotecarilor din Moldova), studenţii anului I, gr. 129, de la Facultatea de Jurnalism şi Ştiinţe ale Comunicării, Specialitatea Biblioteconomie, Asistenţă Informaţională şi Arhivistică, USM, au efectuat astăzi 9 noiembrie o vizită la Institutul de Dezvoltare a Societăţii Informaţionale.

Directorul IDSI dl. Igor Cojocaru a ţinut o lecţie, la care a prezentat activităţile desfăşurate de IDSI şi rezulatele obţinute. Studenţii au avut ocazia să se familiarizeze cu e-Infrastuctura ACADEMICA şi sistemele informatice elaborate de IDSI de la fondare până în prezent. Instrumentul Bibliometic Naţional este produsul IDSI care în viitorul apropiat va deveni un instrument atât pentru bibliografi, cât şi pentru cercetători.

Seminarul face parte din seria de iniţiative de colaborare a IDSI cu instituţiile superioare de învăţământ, studenţii cărora au posibilitatea să facă cunoştinţă cu activitatea IDSI, să fie încadraţi în activităţile de practică/stagiere, stabilirea şi elaborarea lucrărilor de an/curs, tezelor de licenţă, masterat.

Până în prezent la IDSI au efectuat practica peste 100 de studenţi din cadrul a peste 10 instituţii de învăţământ, care apoi au fost angajaţi atât la IDSI cât şi în alte companii naţionale sau internaţionale.

Informaţii la subiect:

- Practica bate teoria la IDSI
- Stagii de practică pentru studenţi / masteranzi - condiţii 

Dacă eşti o persoană activă şi doreşti să efectuezi practica/stagierea sau să faci parte din echipa IDSI, expediază CV-ul la adresa [email protected]

 

Categoria: Noutăţi IDSI Cuvinte-cheie: seminar
Ultima actualizare:  12-11-2012 08:55:50
Sursa:  


Academia de Ştiinţe a Moldovei

Biblioteca Municipala B.P. Hasdeu

Asociaţia Bibliotecarilor din Republica Moldova

Biblioteca Nationala a Republicii Moldova