ISO 9001, ISO 14001, ISO 45001 & ISO/IEC 27001 certified

Experienţa pozitivă a IDSI în lucrul cu stagiarii

2013-05-30


La data de 28 mai, a.c, Alexandru Petrov – unul dintre cei 5 stagiari ai Institutului de Dezvoltare a Societăţii Informaţionale din acest an, a susţinut teza de masterat pe nota 10 la Academia de Studii Economice din Moldova.

Alexandru Petrov în calitate de masterand la ASEM, programul Administrarea Afacerilor a realizat un stagiu de practică în cadrul IDSI cu o durată de 2 luni. Pe parcursul stagierii, Alexandru, avînd tema tezei de masterat „Sistemul Informaţional al organizaţiei – instrument al eficientizării activităţii ei”, a studiat sistemul informaţional de management al proiectelor „Mantis” implementat în IDSI încă din anul 2008.

Conform modelului de lucru cu stagiarii în IDSI, fiecare practicant are, pe lîngă coordonatorul ştiinţific de la universitatea de unde vine şi un mentor/coordonator din partea institutului. Scopul acestei metode de lucru este integrarea stagiarului în colectiv şi coordonarea lucrărilor de cercetare la o anumită temă raportată la IDSI. Astfel, conducătorul lui Alexandru Petrov pentru studierea sistemului Mantis din IDSI a fost dşra Anastasia Ştefaniţa. Săptămînal, toţi cei 5 stagiari din cadrul IDSI au participat la şedinţele comune şi au prezentat de fiecare dată nivelul de elaborare a lucrărilor lor precum şi în final au avut posibilitatea de a exersa discursul pentru apărarea tezei.

În rezultat, Alexandru Petrov a obţinut nota 10 la teza sa de masterat, care a fost considerată de comisia de evaluare a ASEM ca fiind una dintre cele mai reuşite lucrări din acest an, iar IDSI a primit o analiză amplă, un studiu privind sistemului Mantis, pe care îl dezvoltă pentru a-l transforma în serviciu.

Echipa IDSI îi urează lui Alexandru felicitări şi succes în continuare!

Categoria: Noutăţi IDSI Cuvinte-cheie: Anastasia Ştefaniţa, ASEM, felicitare, IDSI, Institutul de Dezvoltare a Societăţii Informaţionale, sistem informational, stagiere, stagiu de practica, teza
Ultima actualizare:  30-05-2013 08:59:53
Sursa:  


Academia de Ştiinţe a Moldovei

Biblioteca Municipala B.P. Hasdeu

Asociaţia Bibliotecarilor din Republica Moldova

Biblioteca Nationala a Republicii Moldova