ISO 9001, ISO 14001, OHSAS 18001 & ISO/IEC 27001 certified

Noaptea Cercetătorilor 2013 - eveniment realizat în 300 orașe concomitent

2013-09-16

Noaptea Cercetătorilor 2013 se desfăşoară sub egida Academiei de Ştiinţe a Moldovei, Centrului Proiecte Internaţionale şi Agenţia de Logistică "Age Quod Agis" cu participarea extraordinară a instituţiilor de cercetare şi celor de învăţămînt superior.  Proiectul este susţinut prin fonduri europene, în cadrul celui de al şaptelea Program Cadru al Comunităţii Europene pentru Cercetare şi Dezvoltare Tehnologică (PC7).

Oamenii de ştiinţă vor fi prezenţi în Chişinău la Noaptea Cercetătorilor, un eveniment ce sărbătoreşte ştiinţa şi se desfăşoară în peste 300 de oraşe Europene concomitent la data de 27 septembrie. Evenimentul se va desfăşura începînd cu orele 16:00.

Timp de o seară ştiinţa va evada din laboratoratoare în scuarul Academiei de Ştiinţe a Moldovei (Bd, Ştefan cel Mare şi Sfînt 1) unde copiii de vîrstă preşcolară, adolescenţi, tineri şi adulţi, vor avea oportunitatea de a participa activ în desfăşurarea experimentelor spectaculoase şi distractive, prezentarea produselor obţinute din materiale reciclabile şi discuţii cu toţi participanţii indiferent de nivelul pregătirii lor ştiinţifice, ce ar duce la încurajarea tinerilor să urmeze o carieră ştiinţifică.

Noaptea Cercetătorilor, organizată în cadrul proiectului MORE4U, premieră în Republica Moldova, este una din cele mai renumite iniţiative ale Uniunii Europene, care reuneşte oamenii de ştiinţă cu publicul larg care au interese comune şi care încearcă să combine cunoştinţele din domenii specifice într-un mod amuzant şi prietenos.

Cercetătorii şi publicul larg se vor întâlni într-o atmosferă ce stimulează descoperirea ştiinţei prin activităţi distractive şi educative, în cadrul unui eveniment în care fiecare poate fi om de ştiinţă.

Sursa: http://rn.asm.md/

Categoria: Evenimente Cuvinte-cheie: Noaptea Cercetătorilor, ASM, PC7
Ultima actualizare:  30-09-2015 08:04:45
Sursa: