ISO 9001, ISO 14001, OHSAS 18001 & ISO/IEC 27001 certified

Ministerul TIC şi Agenţia Coreeană pentru Societate Informaţională au convenit asupra creării unui Centru de Informare şi Acces

2012-04-03

În perioada 27-30 martie a.c., la Chişinău, într-o vizită de documentare s-a aflat o misiune tehnică de evaluare delegată de Agenţia Coreeană pentru Societate Informaţională (NIA), în scopul determinării sediului pentru crearea în Republica Moldova a unui Centru Coreean de Informare şi Acces.

Decizia dată a fost luată în contextul unui dialog bilateral moldo-coreean destul de intens pe dimensiunea cooperării în domeniul tehnologiei informaţiei şi comunicaţiilor (TIC) şi urmare a vizitei de lucru a Ministrului Pavel Filip la Seoul, din noiembrie 2011, precum şi a organizării la începutul lunii martie a.c., la Chişinău, a Forumului guvernamental TIC moldo-coreean pentru noua Strategie eMoldova 2020.

„Apreciem progresele Republicii Coreea în dezvoltarea unei societăţi informaţionale complexe, cu o infrastructură şi servicii TIC deosebit de dezvoltate. Din acest punct de vedere, crearea cu suportul autorităţilor coreene a Centrului de Informare şi Acces va servi cu siguranţă unui transfer vast de experienţă şi know-how spre RM”, a declarat Ministrul Pavel Filip în cadrul întrevederii cu experţii din Coreea.

În acest context, Ministerul TIC a propus părţii coreene 4 instituţii-candidate, care întruneau criteriile pentru a fi partener NIA în această iniţiativă, pornind de la premisa ca să ofere o alegere cât mai largă şi calitativă. Dar, decizia părţii coreene a fost de a stabili acest Centru în incinta MTIC, dat fiind facilităţile oferite şi posibilitatea de combinare cât mai promiţătoare a misiunii de bază a MTIC, în calitate de promotor al dezvoltării Societăţii Informaţionale cu aşteptările autorităţilor coreene de a realiza un impact cât mai vizibil asupra dezvoltării în ţara noastră de pe urma acestei investiţii.

La finalul misiunii, părţile au semnat un memorandum de intenţii, ce stipulează angajamentele părţilor în procesul de pregătire a realizării acestei iniţiative comune.

Sursa: http://www.mtic.gov.md/

Categoria: Noutăţi TIC în Republica Moldova Cuvinte-cheie: MTIC, Centru de Informare si Acces
Ultima actualizare:  03-04-2012 09:52:45
Sursa: